­ Aanpassingen selectietraject WK jonge dressuurpaarden - KNHS

Aanpassingen selectietraject WK jonge dressuurpaarden

Geplaatst op 26 maart 2020 in Dressuur & Para

Van 5 tot en met 9 augustus staat in het Duitse Verden het WK jonge dressuurpaarden op de kalender. Het selectietraject voor dit WK is inmiddels begonnen. Door alle maatregelen rond het coronavirus zal de selectie heel anders verlopen dan voorgaande jaren. De eerste selecties vinden nu plaats vanaf door de eigenaren/ ruiters ingestuurd videomateriaal.

Voor de paarden die waren ingeschreven voor het KNHS selectietraject, de Pavo SportsFit-selectie, is de videobeoordeling inmiddels begonnen. Uit deze selectie komt een groep paarden die in de oorspronkelijke planning op 20 en 21 april in Ermelo zouden worden beoordeeld. Tijdens deze beoordeling was het de bedoeling dat ook de paarden die zich geselecteerd hebben via de Pavo Cup (KWPN traject) aanwezig zouden zijn. 

Omdat nu al duidelijk is dat ook deze selectie niet door kan gaan, wordt ook de fysieke beoordeling die gepland stond op 20 en 21 april vervangen door een observatie vanaf video.
Uiteraard zijn alle ruiters en eigenaren die hebben aangegeven in aanmerking te willen komen voor de selecties geïnformeerd over de exacte eisen en andere formaliteiten.

Via de videobeoordeling die wordt gedaan als vervanging van de selectie op 20 en 21 april, wordt een groep van rond de 20 paarden per jaargang geformeerd. Deze paarden worden uitgenodigd voor de fysieke observatie die op dit moment gepland staat voor 15 en 16 juni op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Daarna zal de WK selectie bekend worden gemaakt.
In de oorspronkelijke planning was het de bedoeling dat er 12 paarden per jaargang aanwezig zouden zijn op 15 en 16 juni. Door het uitvallen van de selectie in mei en vanwege de gewijzigde manier van beoordelen is dit aantal nu iets hoger.
Op 24 juli staat er voor de geselecteerde paarden en eerste reserve een training gepland.
De selectiecommissieleden Floor Dröge, Monique Peutz en Johan Rockx zullen gedurende het traject uiteraard intensief overleggen.  

Mocht er aanleiding zijn om het selectietraject voor het WK jonge dressuurpaarden verder te wijzigen, zullen we dit melden.

Ander Nieuws

  • Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
    Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  • Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
    Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028