­ Afgevaardigden voor het WK Jonge Dressuurpaarden bekend - KNHS

Afgevaardigden voor het WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Geplaatst op 03 oktober 2020 in Dressuur & Para

Donderdag 1 en vrijdag 2 oktober stond voor de selectiecommissie, bestaande uit Floor Dröge, Monique Peutz en Johan Rockx, geheel in het teken van het WK Jonge Dressuurpaarden. Op de Nunspeetse Ruiterclub in Nunspeet hebben zij de 18 afgevaardigden kunnen selecteren voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden 8 t/m 13 december.

“De afgelopen twee dagen zijn wij te gast geweest op de top locatie in Nunspeet waar we super zijn ontvangen en alles super geregeld was. Alle corona maatregelen konden worden nageleefd en zijn ook opgevolgd”, begint Floor Dröge. “Voor een heel aantal paarden was dit weer de eerste keer van huis, dus we waren dan ook blij dat we na de proef nog konden trainen met de combinaties. Dan komt er soms net uit wat je hoopt.”

Kwaliteit bij de 5-jarigen
De selectiecommissie is blij verrast met de kwaliteit van de vijfjarige paarden. “Het is een hele brede groep met kwaliteitsvolle paarden, waaruit we hele complete paarden hebben kunnen selecteren. Proefgericht hebben zij zich goed laten zien.”

Marieke van der Putten met Keano Rs2

Het proef technische niveau
“Je blijft toch merken bij het proef technische niveau van de zesjarigen dat de wissels een belangrijk punt zijn. Voor enkele paarden zien we dan dat dit nog iets te vroeg komt. We hebben, in onze ogen, een groep zesjarigen kunnen selecteren met veel kwaliteit en sterke punten in de proef.” Daarentegen was de selectiecommissie enthousiast over het proef technische bij de zevenjarigen. “Het is heel mooi dat we dit jaar een brede groep paarden hebben die het proeftechnische niveau al onder de knie hebben. Hierdoor hebben wij niet alleen op africhtingsniveau kunnen selecteren, maar was ook de kwaliteit een doorslaggevende factor.”

Hans Peter Minderhoud met Invictus

Bekijk het overzicht van de paarden die afgevaardigd zijn.

Foto's Wilma Frentz

Ander Nieuws

  • KNHS Talententeam online bijeen
    KNHS Talententeam online bijeen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 januari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 januari 2021
  • Leren paardrijden: Gymnastiseren en trainingsresultaat
    Leren paardrijden: Gymnastiseren en trainingsresultaat