­ Andy Heffernan van start in Virtuele eventingstrijd - KNHS

Andy Heffernan van start in Virtuele eventingstrijd

Geplaatst op 11 april 2020 in Eventing

Van 6 tot en met 10 mei, het weekend waarin anders de beroemde wedstrijd van Badminton verreden zou worden, komen 50 internationale top eventingruiters van uit alle delen van de wereld in actie in een virtuele eventingwedstrijd. Hiermee willen deze toppers geld inzamelen voor verschillende goede doelen die helpen in de coronacrisis. Ook TeamNL bondscoach Andy Heffernan gaat de strijd aan.

De Virtual Eventing is natuurlijk live te volgen via diverse live kanalen. Zowel op de website als op de Facebook pagina is al volop informatie te vinden. 

Woensdag 29 april om 19.00 uur trapt het evenement af met ‘de loting’. Ook een veterinaire keuring is onderdeel van de show. Alle deelnemers moeten een opname insturen van de 5* dressuurproef die wordt beoordeeld door officiële juryleden.
De Nederlandse bondscoach gaat ‘van start’ met zijn toppaard Gideon, de schimmel waarmee hij vorig jaar ook in Boekelo reed. Naast de individuele wedstrijd is er ook een ‘Nations Cup’ Andy is in zijn eentje Team Holland, dus hij kan alle steun gebruiken om een medaille te winnen.

Na de dressuur mogen de paarden naar stal of in de wei en komen de ruiters zelf in actie voor uitdagende ‘cross country’ opdrachten en natuurlijk een afsluitend springonderdeel.
Alle ruiters hebben zelf een goed doel aangewezen waar ze voor strijden. Andy gaat de strijd aan voor de Stichting ZWIC, een organisatie die zorgpersoneel steunt dat zelf tijdens hun werk met corona patiënten is getroffen door het virus.  Lees hier meer over ZWIC en ga hier direct naar de pagina waar je een donatie kunt doen voor team Holland. 

Foto Andy Heffernan en Gideon tijdens Military Boekelo door Digishots.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 september 2021
  • Gert Jan Heinen KNHS Kampioen 3* eventing
    Gert Jan Heinen KNHS Kampioen 3* eventing
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021