­ Bart Bles beste van TeamNL in Grote Prijs Jumping Amsterdam - KNHS

Bart Bles beste van TeamNL in Grote Prijs Jumping Amsterdam

Geplaatst op 26 januari 2020 in Springen

Van de in totaal 42 combinaties in de Grote Prijs van Amsterdam gaven drie TeamNL ruiters en hun paarden een foutloos optreden in de eerste omloop. Kim Emmen, Bart Bles en Jeroen Dubbeldam streden vervolgens in de barrage om de winst, waarin Bles met Israel v/d Dennehoeve de finishlijn het snelst doorkruiste. Het paar eindigde als zevende.

Bart Bles reed met Israel v/d Dennehoeve een mooi vloeiend barrageparcours, koos de voorlangs optie en wist in de laatste lijn een galopsprong minder te rijden. “Ik ben zeker tevreden!”, vertelt Bles. “Ik wilde een fijn foutloos parcours rijden, zonder al te gek te werk te gaan. Ik heb erop gegokt dat er nog snellere combinaties zouden komen, maar ook dat deze niet allemaal foutloos zouden blijven. De zevende plaats is dan op een topconcours als dit een prima resultaat.”

Ook Kim Emmen liet met Delvaux een knap staaltje springwerk zien. De Brabantse amazone beet het spit af in de elf koppige barrage en behaalde uiteindelijk met een foutloze rit een achtste plaats. De toeschouwers op de volgepakte tribunes in de Amsterdam Rai konden tevens genieten van het samenspel van Jeroen Dubbeldam en Oak Grove’s Carlyle. De meervoudig kampioen had de twaalfjarige ruin aan de pinken, maar in de gooi naar de winst tikte het paar in het slotstuk een balk uit de lepels op de insprong van de dubbelsprong.

Dat er geen topklassering in zat voor Oranje geeft aan hoe sterk de concurrentie was in deze 1.60m hoge Grote Prijs. De zege in deze rubriek werd opgeëist door Fransman Julien Epaillard. Hij verbeterde de ogenschijnlijk onverslaanbare rit van Duits meesterruiter Marcus Ehning. Holly Smith voegde met de in Nederland gefokte Denver een vleugje Oranje toe aan de top drie van deze wedstrijd. Bijzonder aan haar paard dat hij in 2019 nog actief was op vier sterren niveau in de discipline eventing.

Uitslag Anemone Horse Trucks Grand Prix of Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof:

1. Julien Epaillard (Fra) - Toupie de la Roque, 0/0/29.58 sec
2. Marcus Ehning (Dui) - A la Carte NRW, 0/0/29.69 sec
3. Holly Smith (Gbr) - Denver, 0/0/31.06 sec
7. Bart Bles (Babberich) - Israel v/d Dennehoeve, 0/0/33.51 sec
8. Kim Emmen (Raamsdonk) - Delvaux, 0/0/34.16 sec
10. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - Oak Grove's Carlyle, 0/4/35.15 sec
12. Harrie Smolders (Grobbendonk (Bel.) - Monaco, 1/74.20 sec

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: Digishots

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P
    WK Lanaken: bronzen medaille voor Nicole Eggens en Loharna-P