­ Bijscholing voor Manege Instructeurs - KNHS

Bijscholing voor Manege Instructeurs

Geplaatst op 05 maart 2020

Er is weer een aantal interessante bijscholingen gepland speciaal voor Manege Instructeurs. Deze bijscholingen zijn speciaal ontwikkeld voor instructeurs die lesgeven op een manege en sluiten daarom goed aan op situaties die deze specifieke instructeurs tegenkomen. Deelnemers met een KNHS Instructeurslicentie krijgen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

27 Maart 2020 GEANNULEERD IVM CORONAVIRUS

Manege - Pensionstal De Vier Hoeven  Leusden

19.00 - 22.00 uur

Bijscholing voor Manege Instructeurs door Gert Naber

Thema: Variatie in de lessen

Als manege instructeur wil je het beste voor je leerlingen. Je wilt ze beter leren paardrijden maar je wilt ook vooral dat ze plezier hebben in het paardrijden. Naast goed lesgeven is variatie in de lessen daarbij belangrijk. Je kunt je leerlingen bijvoorbeeld motiveren om ook eens een andere discipline te proberen maar er zijn ook andere uitdagende alternatieven om beter te leren paardrijden.

Deze alternatieven kun je spelenderwijs en laagdrempelig aanbieden. Wat is er allemaal en welke zijn het meest geschikt voor jouw bedrijf.

Je krijgt handvatten bij het voorbereiden en uitvoeren van de lessen en wisselt ervaringen uit. Je kunt weer met veel inspiratie naar huis om het geleerde in praktijk te brengen.

 

30 maart 2020 GEANNULEERD IVM CORONAVIRUS

Paardensportcentrum T  Keelven in Someren

19.00 - 22.30 uur

Bijscholing voor Manege Instructeurs door Marion Schreuder 

Thema: Didactiek en pedagogiek

Manege instructeur is een vak apart! Daarom zijn er speciale bijscholingen "op maat" voor manegebedrijven toegespitst op de manegelessen.
Marion Schreuder geeft de bijscholing die bestaat uit 1 uur didactiek en pedagogiek theorie en 2 uur praktijk in de manege.7 april 2020

Ruitersportcentrum Zeewolde in Zeewolde

18.00-22.00 uur

Bijscholing voor Manege Instructeurs door Marion Schreuder

Thema: didactiek en pedagogiek

Manege Instructeur is een vak apart! Daarom zijn er bijscholingen "op maat" op de manegebedrijven en toegespitst op de manegelessen. De bijscholing bestaat uit 1 uur didactiek en pedagogiek theorie en 2 uur praktijk in de manege

 

Inschrijven via Mijn KNHS

 

11 mei 2020

Akasha School voor Rijkunst in Gassel

18.30 - 22.00 uur

Bijscholing voor Manege Instructeurs door Anne Muller,

Thema: Wat is ‘goed zitten’ en hoe leg je dat uit?

Wat een ruiter niet zou moeten doen, dáár hebben we allemaal best een duidelijk idee over… Niet aan de teugels hangen, niet je hakken optrekken, niet uit balans zitten.

Op deze bijeenkomst gaan we ‘op het droge’ letterlijk aan de slag met ‘de zit’. Praktische handvatten en oefeningen kunnen één op één meegenomen worden naar reguliere of privélessen. Wat is een optimale zit? Waar wijkt deze ruiter af van het functionele beeld? Hoe beoordeel je dat? We leren dat ‘de zit’ zich opbouwt in drie fases. In elke fase komen we standaard ‘zitfouten’ tegen, de ene ruiter doet zus en de andere zit zo. De meest gemaakte fouten zullen besproken en ‘opgelost’ worden. 

Iets niet meer doen is niet gemakkelijk. Wil de ruiter niet luisteren? Jawel, de meeste ruiters zijn namelijk zeer leergierig. Kán de ruiter wellicht niet luisteren? Welke ‘overtuigingen’ of beweegpatronen staan het beter zitten in de weg? We kennen allemaal de ruiter die zegt: ‘Ja maar, ik ben… of: ‘Ik heb…’ of: ‘Mijn fysio zegt…’. Zijn er misschien handige tips waardoor een ruiter iets ineens wel doet, gaat kunnen of plotsklaps begrijpt?  

 

Inschrijven via Mijn KNHS

 

Algemene informatie

Inschrijven via Mijn KNHS.

Deelnemers met een KNHS Instructeurslicentie krijgen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

Prijs per bijscholing €30,00

Er komen gedurende dit jaar nog meer bijscholingen speciaal voor manege instructeurs. Houd daarvoor de kalender in Mijn KNHS goed in de gaten.

Categorie: bijscholing, instructeur, manege, Theoriepunten

Ander Nieuws

  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  • 18 september KNHS Instructeurscongres 2022
    18 september KNHS Instructeurscongres 2022
  • Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’
    Twee instructeurs in opleiding aan het woord: ‘Lesgeven maakt me bewuster van mijn eigen rijden’