­ Binnensportaccommodaties en sportkantines vanaf 1 juli weer open - KNHS

Binnensportaccommodaties en sportkantines vanaf 1 juli weer open

Geplaatst op 28 mei 2020

Het kabinet heeft besloten om het openen van sportscholen en fitnesscentra te vervroegen van 1 september naar 1 juli. Wel plaatst het kabinet een voorbehoud. Alleen als de geldende situatie in Nederland eind juni het toelaat wordt de versoepeling doorgezet, maar het doel is om het binnen sporten zo snel mogelijk verantwoord en veilig toe te staan. Voor veel paardensportaanbieders is dit goed nieuws.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert ten minste de volgende zaken mee te nemen bij het vervroegd openen van de binnensportaccommodaties:

 1. het halveren (en waar mogelijk cohorteren) van het aantal deelnemers;
 2. aandacht geven aan goede luchtverversing (maar geen draaiventilatoren ed.);
 3. het tijdelijk vastleggen van de gegevens van deelnemers, zodat deze gebruikt kunnen worden voor bron- en contactopsporing mochten zich gevallen voordoen;
 4. het laagdrempelig testen van medewerkers met klachten.

Paardensportaccommodaties kunnen de komende weken benutten om zich voor te bereiden op de te eventuele opening per 1 juli. De KNHS zal in samenwerking met haar partners NOC*NSF en de FNRS de reeds ontwikkelde protocollen voor de paardensport de komende weken verder aanscherpen. Mocht het kabinet eind juni besluiten dat sporten in deze settingen inderdaad wordt toegestaan, dan kunnen paardensportaccommodaties op 1 juli op een goede en veilige manier paardensporters in de binnenrijbaan en kantine ontvangen.

Kinderen en paardensport
Per 1 juni geldt dat jongeren tot en met 18 jaar tijdens het sporten weer gewoon contact mogen hebben tijdens het sporten. Dit gold al voor de doelgroep tot en met 12 jaar.

 

Ander Nieuws

 • Aanpassing Algemeen Reglement op artikel 4.9 a Drachtigheid/merries met veulens
  Aanpassing Algemeen Reglement op artikel 4.9 a Drachtigheid/merries met veulens
 • Finale KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 tijdens NK springruiters
  Finale KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 tijdens NK springruiters
 • Nieuwe dressuurprotocollen per 1 augustus 2020
  Nieuwe dressuurprotocollen per 1 augustus 2020