­ Blog reisverhaal Paard&Sport (3): Trail riding - KNHS

Blog reisverhaal Paard&Sport (3): Trail riding

Geplaatst op 31 maart 2020

We zijn tijdelijk allemaal meer aan huis gekluisterd. Wij dromen daarbij alvast van mooie nieuwe bestemmingen, voor als het straks weer kan. Pepijn van Schijndel, snowboardcoach en beginnend ruiter, biedt daarvoor inspiratie met zijn verhaal in de nieuwe Paard&Sport. Hij vertelt over zijn magnifieke reisavontuur op een ranch, met cowboys, prairies, veedrijven en prachtige vergezichten. In een driedelige blog neemt hij ons mee in de aanloop daarnaartoe. Vandaag deel 3.

Trail riding

De laatste stop voordat we naar onze eindbestemming de Hunewill Ranch gaan, is het adembenemend mooie Mammoth Lakes, bekend van skigebied Mammoth Mountain. We slapen in de authentieke Tamarck Lodge aan een idyllisch meer net buiten het dorp. Tijdens het uitpakken zien we meteen een beer. Als skiërs kunnen we het ook niet laten om een mountainbike te huren, met de skilift naar boven te gaan en over paadjes vol kuipbochten naar beneden te suizen. 

Tijdens onze digitale zoektocht wisten we eerst niet dat maneges in de USA ook wel pack stations worden genoemd. Hier kun je trailtochten te paard en ook meerdaagse tochten boeken als je bijvoorbeeld in de bergen wilt jagen of vissen. Dat laatste gebeurt overigens met muildieren voor de bagage (pack). Hun uithoudingsvermogen is groter dan dat van paarden en daarbij zijn ze tredzeker op spannende bergpaadjes. Als we bij Mammoth Lakes Pack Oufit aankomen, ligt er een vers pak sneeuw. We hebben alle kleren over elkaar aan die we mee hebben. Het is september en na de 35 graden in San Francisco hebben we hier echt niet op gerekend.

Mustangs

Wij hebben een tocht geboekt naar Heart Lake, een bergmeer op bijna drieduizend meter hoogte. Onze gids heet Mike, een stoer ogende cowboy die al snel een waardevolle gastheer blijkt. Zittend op zijn echte voormalig wilde mustang krijgen we te horen dat het Buro of Land Management of BLM elk jaar de wilde kuddes in stand houdt door paarden te vangen en te verkopen. Het BLM, onderdeel van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken, controleert een koper vervolgens nog een paar jaar om erop toe te zien dat de mustang goed wordt verzorgd en opgeleid. Elke mustang heeft een freeze mark in de hals met een serienummer, waaraan je de leeftijd kunt zien. Ook worden de fysieke eigenschappen nauwkeurig geregistreerd.

 

Het is magisch mooi als we de eerste sporen in de sneeuw maken. Ik ben nog onervaren met buitenritten en zwaar onder de indruk als de paarden over rotspaadjes en boomwortels lopen alsof het niets is. Ik was al drie keer door mijn enkel gegaan. Onderweg komen we langs een oude mijn, zien we enorme klauwensporen van klimmende beren in bomen en komen we langs een vredig groepje wilde herten. Ze lijken niet echt bang voor ons. Daniëlle stuurt haar paard naar het dichtstbijzijnde hertje en net als de neuzen elkaar lijken te raken, kraakt er een tak en springt het elegante dier gauw naar een hoger gelegen open stuk bos. De wolken trekken weg en er ontvouwt zich plotseling een schitterend plaatje. Blauwe lucht zoals alleen de VS die heeft, staalgrijze rotsen, donkergroene bossen en het turquoise bergmeer Heart Lake voor ons. We zijn ervaren reizigers, maar dit pareltje maakt ons werkelijk sprakeloos. 

Hunewill Ranch

Ik had niet gedacht dat ik als beginnende ruiter al gelijk zulke mooie ritten kon maken. Zo puur om vanaf een paard een land te bekijken, heel bijzonder. In de auto naar Bridgeport, op weg naar de Hunewill Ranch, het hoofddoel van onze reis, laat ik het op me inwerken.

Meer weten?

Hoe het verderging op zijn reis lees je in Paard&Sport, die op 3 april uitkomt.

In zijn eerste blog vertelde Pepijn hoe het komt dat hij als snowboarder op een cowboyvakantie ging. In deel 2 kwam hij aan in de VS en shopte hij eerst voor een ruige cowboyoutfit. 

Openingsbeeld: Ranch Memories/Dwayne Leonard 

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
    IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek