­ Column Theo Fledderus: ‘Leven in de brouwerij’ - KNHS

Column Theo Fledderus: ‘Leven in de brouwerij’

Geplaatst op 17 september 2020

Op het Nationaal Hippisch Centrum start vandaag het NK Dressuur. En zo is er opeens weer leven in de brouwerij. Ik kom net terug van een korte vakantie in Italië. Om dan te zien dat het centrum klaar is voor het NK, dat geeft een fantastisch gevoel. Er gebeurt echt weer wat. Ondanks corona zie je in het hele land dat de wedstrijdsport weer op gang komt. Dat is belangrijk voor onze ruiters, leden en alle paardensportliefhebbers.

Onlangs werden de uitgestelde outdoor regiokampioenschappen springen verreden in Zuid-Holland. Fantastisch dat het doorgang kon vinden. Het kampioenschap kende veel deelnemers, nieuwe talenten en nieuwe kampioenen. Ook daar moest rekening gehouden worden met de coronamaatregelen. Net als alle andere mooie wedstrijden.

We moeten alert blijven

Het is vreselijk dat het coronavirus er nog is. We zien dat bijna iedereen zijn best doet om corona op een goede manier te tackelen, maar we moeten er heel scherp op blijven. Wij weten met zijn allen dat als het ergens fout gaat, dat we dan met zijn allen de pineut zijn. Dat geldt niet alleen voor de lokale organisatie. Als het fout gaat heeft het invloed op de hele sport, en misschien zelfs ook op andere sporten. Ik heb het gevoel dat we allemaal dat besef hebben. Ik vind ook dat de wedstrijdorganisaties het over het algemeen goed doen. Maar op mijn reis van Italië via Duitsland terug naar huis, zag ik dat de maatregelen echt strenger zijn in die landen dan in Nederland. Daardoor denk ik dat we echt alert moeten blijven dat de maatregelen gehanteerd blijven worden. Zeker met het oog op het indoorseizoen. We zijn nu voornamelijk nog buiten bezig met onze sport, als de wedstrijden straks binnen plaatsvinden, dan komt het er nog meer op aan. Die waarschuwing wil ik graag meegeven.

Alle liefhebbers kunnen het NK volgen

Op het NK Dressuur is de opstelling coronaproof neergezet. Er zijn geen open ruimtes waar iedereen door elkaar heen kan lopen. Alles is afgestemd met de veiligheidsregio dus past alles precies binnen de overheidsmaatregelen. Daardoor is er ook een beperkt aantal kaarten beschikbaar om het dressuurspektakel fysiek te volgen. Gelukkig kunnen alle liefhebbers het vierdaagse programma wel volgen. Dat kan namelijk online via Live-Sport.tv.

De top in Ermelo

Ik kijk echt uit naar dit weekend. De top van de Nederlandse dressuur en para-dressuur komt naar Ermelo. Dat wordt genieten. Nu de Olympische Spelen een jaar zijn uitgesteld, er de afgelopen maanden mondjesmaat wedstrijden zijn verreden is het NK Dressuur een belangrijke wedstrijd met het oog op het komende seizoen en de Olympische Spelen. Het zal een memorabel Nederlands Kampioenschap worden.

Categorie: column, Theo Fledderus

Ander Nieuws

  • Column Theo Fledderus: Iedere dag leuker!
    Column Theo Fledderus: Iedere dag leuker!
  • Column Theo Fledderus: onder druk
    Column Theo Fledderus: onder druk
  • Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst
    Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst