­ Column Theo Fledderus: we kunnen blijven sporten - KNHS

Column Theo Fledderus: we kunnen blijven sporten

Geplaatst op 17 oktober 2020

Strengere coronamaatregelen waren zo langzamerhand onvermijdelijk en wij in de paardensport ontkomen daar ook niet aan. Om het aantal besmettingen terug te dringen tijdens deze tweede coronagolf worden onder andere alle amateurcompetities stilgelegd. Dat is zuur nu de wedstrijden net weer op gang waren gekomen. Toch kunnen we blij zijn met wat er nog wel kan in de paardensport.

 

Je kunt blijven sporten
Nieuwe maatregelen door oplopende besmettingen begrijp ik. Het is niet leuk, maar wel nodig. Wat mij opvalt in vergelijking met maart, is dat het kabinet nu inziet dat sporten juist in deze tijd belangrijk is voor iedereen. Wij mensen hebben het nodig om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Zeker in ingewikkelde tijden als deze coronatijd. Sporten is een uitlaatklep, het zorgt voor beweging, ontmoeten en ontspanning. Dat geldt zeker ook voor paardensport. Gelukkig kunnen we net als tijdens de eerste coronagolf doorgaan met paardrijden, het verzorgen van de paarden, trainen en buitenrijden. Dat is goed voor de mens en elementair voor het paard. En het broodnodige menselijke contact onderling? Daar kan de techniek bij helpen.


Ledenvergadering online te volgen
Techniek helpt de paardensport enorm in deze periode. Kijk maar naar Paardrijden.nl, Horseriding.Academy, de Collegetours en andere digitale lesvormen. En ook verenigingen kunnen online hun vergaderingen houden. En dat brengt meer voordelen met zich mee. Ben jij bijvoorbeeld ooit bij een algemene ledenvergadering van je vereniging of je regio aanwezig geweest? Dat kan hartstikke leuk zijn. Zo blijf je betrokken bij jouw vereniging en bij jouw regio. Bij verenigingen is men steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden en binnenkort komen er ook in regiobesturen een aantal vacatures vrij. Misschien is het wel wat voor jou? Mijn oproep is om in elk geval een keer digitaal aanwezig te zijn bij een ledenvergadering. Zo houden we toch nog contact onderling.


Je kunt blijven leren
Door contact te houden kunnen we ook in deze tweede coronagolf er samen het beste van maken. We treffen als KNHS voorbereidingen om nieuwe evenementen open te zetten op Paardrijden.nl. Zo kunnen dressuurruiters alsnog feedback krijgen op hun proeven. We gaan door met de digitale Collegetours, zoals die onlangs van Albert Voorn. Wat hebben we daar veel positieve reacties op gekregen! Via Horseriding.Academy kan iedereen beter leren paardrijden. Sinds vorige week is de online masterclass van Olympisch amazone en bondscoach pony’s en children dressuur Imke Schellekens-Bartels te volgen op het platform. In acht lessen neemt zij de kijker stapsgewijs mee in hun trainingssysteem. Al die digitale ondersteuning zetten we in in deze lastige tijd, waarin elkaar bezoeken moeilijk is en wedstrijden tijdelijk niet mogen. Laten we samen het virus er onder krijgen en intussen blijven genieten van onze mooie paardensport. De KNHS zet zijn schouders eronder. Jij ook?

Categorie: column

Ander Nieuws

  • Column Theo Fledderus: onder druk
    Column Theo Fledderus: onder druk
  • Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst
    Column op Sport Knowhow XL Thomas Bosman: Samen investeren in de toekomst
  • Column Theo Fledderus: plezier in de paardensport
    Column Theo Fledderus: plezier in de paardensport