­ Corona update: topsportcompetitie vanaf 17 december weer toegestaan - KNHS

Corona update: topsportcompetitie vanaf 17 december weer toegestaan

Geplaatst op 10 december 2020

Tijdens de persconferentie van dinsdag 8 december schepten premier Rutte en minister De Jonge geen positief beeld van de huidige coronabesmettingen. De geldende maatregelen van de Rijksoverheid blijven van kracht. Ondanks dat bericht werd ook bekend gemaakt dat topsporters weer deel mogen nemen aan topsportcompetities omdat het van belang is dat zij aansluiting houden bij de internationale top.

Daarom is het vanaf 17 december weer toegestaan om, onder strikte voorwaarden, FEI wedstrijden in Nederland te organiseren mits er vooraf toestemming is gevraagd aan de betreffende gemeente of veiligheidsregio. Ruiters die op dit niveau rijden kunnen hier vanaf dat moment aan deelnemen. Belangrijkste reden voor deze versoepeling vanuit de Rijksoverheid is dat topsporters zich moeten kunnen voorbereiden op belangrijke toernooien in 2021, waaronder de Olympische Spelen in Tokyo.

In de paardensport bekent dit concreet dat de geplande FEI wedstrijden in januari, indien zij toestemming krijgen van de betreffende veiligheidsregio, door kunnen gaan. Hierbij moeten wel alle geldende maatregelen in acht genomen worden, zoals 1,5 meter afstand, geen publiek, etc.

Toestemming gemeente of veiligheidsregio verplicht
Zonder toestemming van de gemeente of veiligheidsregio mogen er geen FEI wedstrijden in Nederland georganiseerd worden. Gemeenten kunnen individuele afspraken met organisaties maken. Hierdoor kunnen er verschillen tussen gemeenten ontstaan. Het is voor concoursorganisaties dus belangrijk om bij de gemeente of veiligheidsregio te informeren wat er in uw omgeving geldt. Het lokale beleid is leidend. De regels van veiligheidsregio’s en gemeenten dienen in acht genomen te worden. FEI wedstrijden in Nederland moeten te allen tijde voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Degene die de FEI wedstrijd organiseert en begeleidt heeft de verantwoordelijkheid voor de sportactiviteiten zelf en het handhaven van het protocol dat lokaal geldt.

Ander Nieuws

  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023