­ De KNHS zoekt Directeur Topsport - KNHS

De KNHS zoekt Directeur Topsport

Geplaatst op 06 maart 2020

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is één van de grote en sportief meest succesvolle sportbonden van Nederland. De KNHS behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen en leden, zodat zij de paardensport zo goed mogelijk kunnen beoefenen. Wij zijn er niet alleen voor de sport in wedstrijdverband, maar ook voor de recreatieve paardensport. Het welzijn van paarden speelt een belangrijke rol binnen ons beleid en de KNHS vervult hierin ook een voorbeeldfunctie. Door de aard van de paardensport onderhouden wij relaties met de fokkerij en de ondernemers in de paardensector. Samenwerking binnen alle geledingen van de paardensport is van groot belang voor groei en synergie. De KNHS werkt met een groot aantal vrijwilligers en heeft momenteel rond de 85 (fte) medewerkers in dienst en is een jonge, dynamische en groeiende organisatie. Voor de Topsport en de internationale belangenbehartiging zijn wij op zoek naar een kandidaat voor de functie van Directeur Topsport.

De uitdaging
Als Directeur Topsport weet je als geen ander wat Topsport inhoudt. De Directeur Topsport is verantwoordelijk voor de Topsport en de internationale belangenbehartiging binnen de KNHS. Je realiseert topsportprogramma’s gericht op het behouden en versterken van onze (internationale) toppositie, daarbij richt jij je op de lange en korte termijn en ben je verantwoordelijk voor de te realiseren doelstellingen voor topsport en talentontwikkeling. Je bent verantwoordelijk voor de prestaties van de diverse vertegenwoordigende nationale teams en de individuele topsporters en de hele kolom die hiertoe leidt. Vanuit de functie draag je actief bij aan voldoende aansluiting en afstemming tussen de recreatie-, wedstrijd- en topsport. Je zorgt voor een goede en constructieve relatie met diverse partijen waaronder de FEI, EEF en NOC*NSF. Je stelt voor Topsport de begroting op en bent binnen het vastgestelde budget financieel verantwoordelijk. Je initieert en organiseert vernieuwing en innovatie. Je vertegenwoordigt de KNHS en behartigt de belangen van de Nederlandse paardensport tijdens internationale concoursen en bijeenkomsten. Je onderhoudt contact met media en draagt actief bij aan het positief uitdragen van de paardensport. Dit alles bereik je met een team van medewerkers en een technisch kader waaronder de bondscoaches en teammanagers van de diverse disciplines.

Als lid van het managementteam ondersteun je de Algemeen Directeur en het Bestuur bij het behartigen van de belangen van de Topsport en meer specifiek die van de bond. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur.

Jouw profiel
Je bent een strategische, ervaren, ondernemende, energieke manager die zich thuis voelt in de wereld van de Topsport. Je beschikt minimaal over HBO+/WO werk- en denkniveau en hebt daarnaast ervaring met het werken in een bestuurlijke en politieke omgeving. Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van teams en bent bekend met Topsport. Je hebt een aantoonbare kennis van, ervaring met en passie voor de paardensport. Als topsportvertegenwoordiger van de KNHS beweeg jij je gemakkelijk op alle niveaus binnen en buiten de KNHS. Gelet op het internationale karakter van de functie ben je bereid om regelmatig te reizen en spreek je naast Nederlands ook vloeiend Engels aangevuld met een andere Europese taal. Persoonlijke eigenschappen die bij je horen zijn: Verbindend, resultaatgericht, ondernemend. Je bent stevig en energiek en hebt visie en ambitie. Je bent betrokken en dienstbaar, een teamplayer en netwerker, doortastend maar ook diplomatiek.

De KNHS biedt
Een mooie en uitdagende fulltime baan in een interessante en complexe, relatief jonge organisatie met gemotiveerde medewerkers, waarbij je als lid van het managementteam een hoofdrol speelt. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid om in meerdere rollen jouw talenten, kennis en ervaring in te zetten. De arbeidsvoorwaarden en het salaris zijn marktconform.

Ben je geïnteresseerd? 
Voor aanvullende informatie en het uitgebreide profiel kun je contact opnemen met Selma Schreuder (Personeel & Organisatie), telefoon 0577 – 408 212. Je motivatiebrief samen met cv kun je tot 30 april 2020 mailen naar sollicitaties@knhs.nl. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Categorie: vacature

Ander Nieuws

  • Vacature: Business Controller (38 uur)
    Vacature: Business Controller (38 uur)
  • KNHS vacature: online marketing- en communicatiespecialist
    KNHS vacature: online marketing- en communicatiespecialist
  • KNHS zoekt een Medewerker Recreatiesport (fulltime)
    KNHS zoekt een Medewerker Recreatiesport (fulltime)