­ Edward Gal derde in Kür op muziek bij Jumping Amsterdam - KNHS

Edward Gal derde in Kür op muziek bij Jumping Amsterdam

Geplaatst op 25 januari 2020 in Dressuur & Para

Edward Gal en GLOCK’s Zonik N.O.P. gaven vandaag in de kür op muziek bij Jumping Amsterdam een optreden van formaat. Het TeamNL-duo werd in de Wereldbekerkwalificatieproef beloond met de hoogste score die het paar tot dusver toebedeeld kreeg, 85.385%. Gal moest enkel wereldtoppers Isabell Werth en Charlotte Dujardin voor zich dulden.

Edward Gal en zijn twaalfjarige hengst GLOCK’s Zonik N.O.P. lieten nergens in de proef punten liggen. Met veel expressie in de uitgestrekte draf en mooie galopwissels betoverde het paar het publiek en kreeg een staande ovatie na het afgroeten. “Mijn gevoel was vandaag een stuk beter dan gister. Ik had met dit paard na het EK in Rotterdam geen concoursen meer gereden en dat gaf een extra moeilijkheidsgraad. In de galop hadden we gister wat fouten, maar dat was vandaag gelukkig anders.”

“Zonik voelde veel beter aan vandaag en het was niet zo’n opgave om het er moeiteloos uit te laten zien. In de galop hadden we nu geen fouten. Ik vond de atmosfeer hier in Amsterdam geweldig, met als hoogtepunt voor Zonik de prijsuitreiking. Met twee merries in de baan leeft hij nog meer op als normaal”, zegt Edward Gal met een lach over het optreden van zijn donkerbruine hengst.

Achter Gal was Hans Peter Minderhoud met zijn GLOCK's Dream Boy N.O.P. de tweede Nederlander met een fantastische score van bijna 83 procent, waarbij één jurylid de totaalscore drukte. GLOCK's Dream Boy N.O.P. liet zien veel progressie te hebben gemaakt. Hij liep met veel impuls en  vanzelfsprekendheid, misschien wel zijn beste proef ooit.

Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. gingen na een knap optreden op vrijdag voortvarend van start, maar in de galopwissels slopen er wat foutjes in. De TeamNL-combinatie kon zich niet helemaal meer herpakken en eindigde in 80.565% op de achtste plaats. Anne Meulendijks reed MDH Avanti N.O.P. naar de tiende plaats. Op de voet gevolgd door Adelinde Cornelissen en Zephyr op plaats elf. KNHS Talententeamlid Denise Nekeman werd dertiende met Boston STH.

Uitslag FEI World Cup Grand Prix Freestyle Jumping Amsterdam:
1. Isabell Werth (Dui) - Weihegold OLD, 90.280%
2. Charlotte Dujardin (Gbr) - Mount St John Freestyle, 89.505%
3. Edward Gal (Oosterbeek) - GLOCK's Zonik N.O.P., 85.385%
6. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) - GLOCK's Dream Boy N.O.P., 82.780%
8. Emmelie Scholtens (Gorinchem) - Desperado N.O.P., 80.565%
10. Anne Meulendijks (Heeze) - MDH Avanti N.O.P., 77.690%
11. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) - Zephyr, 77.645%
13. Denise Nekeman (Hasselt) - Boston STH, 75.075 %

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto Edward Gal met GLOCK's Zonik N.O.P. door Digishots

Ander Nieuws

  • KNHS Talententeam online bijeen
    KNHS Talententeam online bijeen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 januari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 januari 2021
  • Leren paardrijden: Gymnastiseren en trainingsresultaat
    Leren paardrijden: Gymnastiseren en trainingsresultaat