­ Edward Gal neemt de leiding op het NK - KNHS

Edward Gal neemt de leiding op het NK

Geplaatst op 19 september 2020 in Dressuur & Para

Edward Gal kwam zag en overwon in de Grand Prix Special, het eerste onderdeel van het NK Dressuur voor senioren. Met de pas negenjarige hengst GLOCK’s Toto jr was Gal de enige van de 28 starters die de 80 procent (80,681) grens wist te doorbreken. Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Dream Boy staan tweede met een score van 76,489%. Marlies van Baalen reed een nagenoeg foutloze proef met Ben Johnson wat hun de derde plaats opleverde.

Met veel belangstelling werd uitgekeken naar het optreden van Edward Gal met GLOCK’s Toto jr, die in juli hun Grand Prix-debuut maakten. Het publiek genoot van het evenbeeld van zijn vader Totitlas en was onder de indruk van het talent van de zwarte hengst. Met ongelooflijk veel gemak, balans, uitstraling en talent leek het of Toto jr. niet anders gedaan had. “Hij is misschien nog wel beter dan zijn vader Totilas”, Edward na afloop van de proef.

Morgen in de finale Kur op Muziek heeft Edward vier procent voorsprong op Hans Peter Minderhoud en zeven procent op Marlies van Baalen.
Madeleine Witte-Vrees reed Cennin naar de vierde plaats. Nummer 5 Emmelie Scholtens en Desperado N.O.P. horen morgen zeker nog bij de medaillekandidaten. De verrassing van de Grand Prix Special was Vincent van Gasselt met de expressieve Delacroix II. Ze staan voorlopig op de zesde plaats. Adelinde Cornelissen had met drie starts een drukke middag. Met Zephyr is ze op de zevende plaats het best geklasseerd.

Morgenmiddag om 15.20 uur is de Kur op Muziek voor de twaalf hoogstgeplaatste combinaties uit de Grand Prix Special, waarin ruiters/amazones met één paard mogen starten.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto: Edward Gal en GLOCK’s Toto jr (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
    TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
  • Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam
    Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam