­ Eerste dressuurkampioenen gehuldigd op KNHS Indoorkampioenschappen 2020 *Update* - KNHS

Eerste dressuurkampioenen gehuldigd op KNHS Indoorkampioenschappen 2020 *Update*

Geplaatst op 28 februari 2020 in Dressuur & Para

Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo zijn de eerste kampioenen van de KNHS Indoorkampioenschappen Dressuur gehuldigd in de M1, L1 en L2 voor paarden. Drie amazones kregen vandaag het oranje lint en de gouden medaille omgehangen.

De Nunspeetse amazone Kimberly Pap heeft als A-kaderlid bij de Young Riders al vele nationale en internationale wedstrijden en kampioenschappen op haar naam geschreven en mag daar vandaag de M1-titel aan toevoegen. Ze vertelt enthousiast na de huldiging: ‘Ik heb echt fijn gereden en ben super tevreden over de proef die heb ik laten zien. Mijn paard Just A Dream staat altijd heel scherp aan de hulpen. Eigenlijk ging alles heel goed en maakten we geen fouten. Ze is vooral heel constant in haar prestaties en laat een fijne lossigheid zien. Toch blijft het wel spannend om op een kampioenschap te rijden, zeker tegen zo’n sterke groep. Ik kom graag in Ermelo om op de KNHS Kampioenschappen te rijden. Voor mijn jonge paarden is het dé wedstrijd van het jaar en het doel waar ik met ze naar toe wil werken. Volgende week kom ik weer aan de start in de klasse M2 met mijn andere jonge paard. Hopelijk kan ik dan net zo fijn rijden als vandaag.’

Helaas deed zich ook een vervelend voorval voor in de M1 rubriek. Eén van de combinaties moest door de federatievertegenwoordiger worden uitgesloten van de wedstrijd vanwege het gebruik van een reglementair niet toegestaan bit.

Uitslag Pavo Prijs M1 Paarden

1. Kimberly Pap (Nunspeet) - Just A Dream, 72,667%
2. Emma van den Hooven (Hazerswoude-Dorp) - High Hope, 72,611%
3. Lars Op 't Hoog (Haghorst) - Jameimy V, 71,611%

Emma van den Hooven scoort in de L2

De 36-jarige Emma van den Hooven deed vandaag goede zaken op de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo. Ze schreef de klasse L2 op haar naam met de zwarte hengst Severo met een score van 71,05% en werd vanochtend ook nog reservekampioen in de klasse M1 met haar andere troef High Hope.

Uitgelaten vertelt de kersvers kampioene: “Ik heb echt genoten van vandaag, alles ging super fijn. Vorig jaar werden we nog derde in de L2 op de Hippiade en dan nu de KNHS-titel, geweldig! Het is fantastisch om hier te mogen rijden en winnen, maar eigenlijk is elke dag met dit paard fantastisch. Ik zie Severo echt door een roze bril en ben compleet verliefd op dit paard. Hij is een prachtige zwarte droomhengst met een super front, werklust en een hart van goud. Wat wil je nou nog meer? Hij heeft zeker veel potentie voor de toekomst. Maar ook voor High Hope waarmee ik tweede werd in de M1 heb ik hoge verwachtingen. Zij is alleen een best sensibele merrie die soms nog wat heet kan worden, terwijl Severo als hengst alleen wat brult maar verder heel relaxt is.”

Juryverschil
In het L2 kampioenschap waren een aantal opvallende juryverschillen. Juryleden Neervoort, Verhoeven en Van der Veer hebben zoals gebruikelijk de wedstrijd na afloop geëvalueerd. “We hebben kwalitatief goede proeven gezien. Voor ons was het wel opvallend dat een aantal, vaak nog jonge paarden, met wel heel veel druk gereden werd. Dit resulteerde meermaals in een te hoge hoofd–, halshouding wat ten kosten ging van het ruggebruik.
In punten zaten we op een uitzondering na goed bij elkaar, in plaatsing waren er grotere verschillen. Die verschillen in punten en plaatsing vinden wij ook heel vervelend en we hebben het uitgebreid geëvalueerd. Voor een deel werd het verschil veroorzaakt door de mate waarin we het mindere ruggebruik hebben beoordeeld.”

Uitslag Horka prijs klasse L2
1. Emma van den Hooven (Hazerswoude-Dorp) - Severo, 71,056%
2. Saskia van Es (Voerendaal) - Kentucky, 70,222%
3. Rosalinde Heck (Doetinchem) - Karanto-Pomona, 69,722%

Demi Feijs wint dressuurtitel L1

De klasse L1 werd vandaag overtuigend gewonnen door Demi Feijs die met haar paard Dordogne een zeer goede score behaalde van 72,72%. Ze vertelt na afloop van de huldiging: “Mijn proef ging heel fijn, vooral het drafgedeelte was heel sterk. Mijn paard wordt dit jaar zes en ik rijd hem ongeveer anderhalf jaar. Ik zag hem voor het eerst als vierjarige online en moest direct bij hem gaan kijken. Hij stond te koop als springpaard, maar toen ik hem zag was ik gelijk verkocht. Echt een geval van liefde op het eerste gezicht. Vooral zijn ondeugende hoofdje sprak mij direct aan. Daarnaast heeft hij ook gewoon een super lief karakter en wil graag voor je werken. Vorig jaar reden we ook mee op de Hippiade en gingen we goed van start maar konden we het niet afmaken. Dit jaar gelukkig wel! Ik ben dan ook heel blij met deze titel”, vertelt Demi lachend.

Boehringer Ingelheim prijs klasse L1
1. Demi Feijs (Eijsden - Dordogne DN, 72,722%
2. Ruth Dirks (Sittard) - DIP's Konnichiwa B, 70,556%
3. Jinke Koopmans (Sneek) - Gimmick, 67,667%

Kijk voor de volledige uitslagen en meer informatie op www.knhsindoorkampioenschappen.nl.

Foto's: Digishots

 

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek