­ Eerste Young Riders-titel voor Daphne van Peperstraten - KNHS

Eerste Young Riders-titel voor Daphne van Peperstraten

Geplaatst op 18 september 2020

Na een spannende strijd bij de Young Riders trok Daphne van Peperstraten aan het langste eind met Greenpoint’s Cupido. Ze liet Marten Luiten en Thalia Rockx achter zich. “De Young Riders-titel had ik nog niet en dat is super om die nu ook bemachtigd te hebben. Vorig jaar had ik zilver”, vertelt Daphne.

“Het is alleen maar leuk dat het een spannende strijd was”, glundert Daphne van Peperstraten. “Marten en ik zijn goed aan elkaar gewaagd en we kunnen ook onwijs goed met elkaar opschieten. We gunnen het elkaar, de sfeer is gewoon heel goed.”

De Nederlandse titel is de bekroning op een mooi seizoen voor de studente Rechten. “Ik wilde de lijn van het EK doorzetten. Ik kwam daarvan met twee gouden en een bronzen plak thuis en daar was ik onwijs blij mee. Ik wilde ons op het NK vooral op ons allerbest laten zien. Cupido had er ongelooflijk veel zin en stond er echt goed aan. Ik moest hem goed in de gaten houden om alles foutloos te kunnen rijden. Dat lukte gelukkig precies. Dat we de titel mee naar huis kunnen nemen is natuurlijk super gaaf.”

Het seizoen zag er ook voor Van Peperstraten anders uit dan in voorgaande jaren. “We hebben de corona-tijd goed benut, hebben goed doorgetraind. Het programma is wat meer aangepast. Soms wat meer rust en soms wat verder in de training om het niveau nog hoger te krijgen. De Young Riders-titel had ik nog niet en dat is super leuk om die nu ook bemachtigd te hebben. Vorig jaar had ik zilver achter Thalia. Cupido gaan we doortrainen richting de U25. Mijn andere paard Hotmail heeft hier een super debuut gemaakt en hij zal verder gaan bij de Young Riders. Ik ga het in ieder geval proberen te combineren met mijn studie.”

Marten Luiten reed met Fynona zijn eerste NK bij de Young Riders. Vorig jaar won de combinatie de titel bij de junioren. Met een klein verschil moest de Groninger de titel laten aan Daphne. Op het EK waren ze teamgenoten en pakte Luiten individueel goud en brons.

Vorig jaar was er goud, dit jaar brons voor Thalia Rockx, nu met haar negenjarige Golden Dancer de la Fazenda waarmee ze vorige maand in het gouden EK-team zat.

De drie medaillewinnaars zijn lid van het KNHS Talententeam.

Uitslag NK Dressur, Young Riders
GOUD Daphne van Peperstraten (Oude Tonge) - Greenpoint’s Cupido (v.Johnson TN), 155.111 (76.569%/78.542%)
ZILVER Marten Luiten (Winschoten) - Fynona (v.Ampere), 153.495 (74.412%/79.083%)
BRONS Thalia Rockx (Roosendaal) - Golden Dancer de la Fazenda (v.Bretton Woods), 151.366 (73.824%/77.542%)

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • TeamNL eventing tweede in FEI Nations Cup Strzegom
    TeamNL eventing tweede in FEI Nations Cup Strzegom
  • Voltigeurs in top van klassement tijdens CHIO Aken
    Voltigeurs in top van klassement tijdens CHIO Aken
  • NK-titels voor de zeer ervaren menners Pestman en Boom
    NK-titels voor de zeer ervaren menners Pestman en Boom