­ EK Dressuur: Lara van Nek zesde in individuele proef - KNHS

EK Dressuur: Lara van Nek zesde in individuele proef

Geplaatst op 29 augustus 2020 in Dressuur & Para

Op het EK Dressuur in Hongarije wist Lara van Nek in de individuele titelstrijd de zesde plaats te veroveren in een sterk deelnemersveld. De vijftienjarige amazone uit Wijdewormer reed met haar Baumann’s Despino NRW naar exact 76%. Het goud is voor de dit kampioenschap ongenaakbare Lucie-Anouk Baumgürtel, deze Duitse amazone reed maar liefst 82,35% bij elkaar; een nieuw record op het pony-EK.

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels toont zich tevreden met de prestaties van haar pupillen. “Lara reed gisteren al een ijzersterke proef, daar was ik heel trots op. Lara is er eentje die met het mes tussen haar tanden rijdt en er helemaal voor gaat. In een keertwending liet ze nog een puntje liggen, dat kan gebeuren als je risico neemt.”

Lara van Nek met Baumann's Despino NRW

Veel energie
Jill Bogers en First Hummer kwamen tot 74,21% en dat betekent de negende plaats. “Een proef met een prachtige aanleuning en veel energie. Jill vond het een beetje spannend in de landenwedstrijd, dat was er in de individuele proef duidelijk vanaf en zo reed ze een net wat betere proef.”

Jill Bogers en First Hummer

Gas geven
Sita Hopman en Brouwershaven Uthopia II werden elfde door 72,64% bij elkaar te rijden. “Een vloeiende proef, waarin haar pony mooi los in de bovenlijn bleef. Sita had zelf nog wat hoger willen staan. Als zij in de kür op muziek nog wat meer gas kan geven, kan ze nog wel wat klimmen in het klassement.”

Geen kür voor Kempes
Jill Kempes verkreeg met haar Next Black Magic 70,70% en de zeventiende positie. “Een nette proef”, meent Imke. “Jill had zelf met wat meer power willen rijden, want als vierde Nederlander is het jammer dat je geen kür mag rijden.”

Vooruitblik
“Er moet nog heel wat gebeuren voor een individuele kürmedaille”, blikt de bondscoach vooruit op de kür op muziek. “De Duitsers zijn ongelooflijk sterk en de Denen heb ook een paar goede pony’s. Wie weet wat er morgen gebeurt, maar ook zij laten geen punten liggen. Vooral Lara moet doen wat ze kan en geen punten laten liggen. Misschien dat ze dan nog een paar plekken kan stijgen.”

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, was de afgelopen twee weken voor alle jeugdruiters. Children, Junioren, Young Riders en U25-deelnemers waren goed voor diverse kleuren eremetaal, waaronder teamgoud bij de U25 en de Young Riders en teamzilver voor de Junioren en de Children. Morgen sluit het drie weken durende evenement af met de kür op muziek voor ponyruiters.

Uitslag Individuele proef
Goud Lucie-Anouk Baumgürtel (Dui) - ZINQ Nasdaq FH, 82.351%
Zilver Sophia Boje Obel Jørgensen (Den) - Adriano B, 79.000%
Brons Antonia Roth (Dui) - Daily Pleasure WE, 77.297%

6. Lara van Nek (Wijdewormer) - Baumann's Despino, 76.000%
9. Jill Bogers (Alem) – First Hummer, 74.216%
11. Sita Hopman (Schoorl) - Brouwershaven Uthopia II, 72.648%
17. Jill Kempes (Erichem) – Next Black Magic, 70.703%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's Equigeniek

Ander Nieuws

  • KNHS-Witte van Moort Para-Dressuur Trophy weer van start
    KNHS-Witte van Moort Para-Dressuur Trophy weer van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
  • Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend
    Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend