­ EK Dressuur: Maura Knipscheer wint individueel brons bij de Children *UPDATE* - KNHS

EK Dressuur: Maura Knipscheer wint individueel brons bij de Children *UPDATE*

Geplaatst op 14 augustus 2020 in Dressuur & Para

Op het Europees kampioenschap in Hongarije heeft Maura Knipscheer met Amaretto (v. Krack C) het brons veroverd in de individuele proef voor de Children. De amazone uit het Noord Hollandse Bergen scoorde 80.940%. De Duitse Emily Rother won met overmacht het goud. Ook het zilver ging naar Duitsland, naar Clara Passchertz.

“Het was een spannende wedstrijd, waarin de Duitsers en de Nederlanders om en om in de baan kwamen”, vertelt Imke Schellekens-Bartels. “Maura reed een goede proef; foutloos en mooi in de aanleuning. Zij was echt in vorm en kreeg ook mooie punten. Ik hoopte dat Kebie ook een medaille zou krijgen, dat was een lichte teleurstelling. Al neemt niet dat weg dat ik hartstikke trots ben hoe deze meiden gedurende deze week gepresteerd hebben.”

Maura Knipscheer reed met Amaretto een hele mooie, constante proef zonder fouten. Het paard liep met veel lossigheid. De juryleden die punten voor de kwaliteit gaven, beoordeelde de proef met 87.25%. 

Hele verrassing
“Ik had het nooit verwacht”, meldt de bronzen Knipscheer tevreden. “Het was een hele verrassing om toch met een medaille naar huis te gaan. Amaretto ging heel erg fijn, al zijn er nog steeds kleine dingetjes die beter kunnen. Ik heb hem sinds vorig jaar maart en dit is mijn tweede EK bij de Children. Dit kampioenschap begon een beetje moeilijk, de reis was zwaar voor hem en daardoor ging de inloopproef net wat minder. Na de landenproef was er al een ontlading en nu is het in de individuele proef ook gelukt. Ik ben hier heel blij mee.”

 

Maura Knipscheer en bondscoach Imke Schellekens

Net een kleine leeuw
Kebie Raaijmakers en Happy Feet (v.Tuschinski) kwamen tot 80,05%, waarbij de punten voor houding, hulpen, precisie en algemene indruk net wat achterbleven op de overige proeven. “Dat was toch wel zonde, want Kebie reed gewoon een goede proef. Ze heeft drie dagen waanzinnig goed gereden. Kebie is net een kleine leeuw, zo dapper en vechtlustig. Haar paard Happy Feet is heel stabiel en heeft heel goed gepresteerd.”

 

Kebie Raaijmakers

Kapotte sperriem
Veerle Farla reed een goede proef die met de zesde plaats (78,14%) werd gewaardeerd, maar had de pech dat haar sperriem in het stapgedeelte knapte. “Het was knap zoals zij de focus wist te behouden en gewoon door kon rijden. Het beeld was iets onrustiger, maar desondanks een knappe proef. Dit duo was gedurende dit kampioenschap heel stabiel.”

Veerle Farla

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, is deze week het strijdveld voor de Children en de Junioren. Volgende week verschijnen de Young Riders en de GP-U25-deelnemers in de baan. De laatste week van het evenement staat in dienst van de ponyruiters.

Uitslag Individuele proef Children
Goud Emily Rother (Dui) - Jasper 224, 86.145%
Zilver Clara Paschertz (Dui) - Danubio OLD, 81.355%
Brons Maura Knipscheer (Bergen NH) - Amaretto, 80.940%
4. Kebie Raaijmakers (Sint-Michielsgestel) - Happy Feet, 80.051%
6. Veerle Farla (Radewijk) - Formidable, 78.142%

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Foto's Equigeniek

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 19 t/m 25 april 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 19 t/m 25 april 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 april 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 april 2021
  • Leren paardrijden: Rijkunstig gevoel
    Leren paardrijden: Rijkunstig gevoel