­ EK Dressuur: Nederlandse U25-amazones met veel harmonie naar goud - KNHS

EK Dressuur: Nederlandse U25-amazones met veel harmonie naar goud

Geplaatst op 18 augustus 2020 in Dressuur & Para

In Hongarije hebben ook de Nederlandse U25-amazones een prachtige gouden teammedaille gewonnen. Duitsland was wederom goed voor zilver, Denemarken mocht, net zoals bij de Young Riders het geval was, aansluiten voor brons.

“Het besef van twee keer goud is nog niet helemaal doorgedrongen. Dit hadden we van tevoren niet verwacht”, vertelt bondscoach Monique Peutz die eerder op de dag al haar Young Riders-team naar goud zag gaan. “Het was heel spannend, het zat allemaal dicht bij elkaar. Met name de Denen waren fantastisch bezig en zij stonden lang voor ons. De Nederlandse U25-amazones vallen op met hun harmonieuze rijden en ze staan er als ze er moeten staan.”

Petje af
Het klassement wordt aangevoerd door KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis. De regerend Europees kampioen verkreeg met haar imponerende TC Athene (v. United) 74,76% en bleef daarmee minimaal voor op de nummer twee. “Ik hoopte vooraf dat Jeanine zo’n proef neer kon zetten. Verleden jaar heeft ze drie proeven gewonnen en dan denk je dat dat niet te overtreffen valt. Zoals ze nu de ring in reed: zoveel harmonie, zo’n prachtig beeld en nergens een steekje laten vallen; petje af!”

Superproef
Jasmien de Koeyer kwam met haar Esperanza (v.Desperados) tot 72,88% en kon daarmee op de vierde positie aansluiten. “Een superproef! Heel gecontroleerd en met een fenomenale draftour, goede wissels en een sterke passage”, verklaart Peutz.

Elegant
Febe van Zwambagt en Edson (v. Winningmood) reden 71,64% bij elkaar en staan daarmee op de achtste plaats in het klassement. “Febe begon heel sterk. Edson heeft een heel elegant voorbeen en de draf-, piaffe- en passageonderdelen waren heel sterk. Het foutje in de wissels was jammer, want je kunt je hier geen fouten permitteren.”

Bloedregel
Mercedes Verweij en Four Seasons (v. Fürst Piccolo) wisten een prima resultaat neer te zetten, maar de amazone werd na haar proef vanwege de bloedregel uitgesloten. “Als eerste starter reed Mercedes een goede proef. De steward vond naderhand een minuscuul drupje bloed. Dat zou zomaar van een vlieg kunnen zijn, want dat stelde echt niets voor. De steward zei dat het goed was, maar kwam daar later op terug. Het is jammer als daardoor het eerste resultaat wegvalt, maar zo zijn de regels”, licht Peutz toe.

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, is deze week het strijdveld voor de Young Riders en de GP-U25-ruiters. Verleden week stond het kampioenschap in het teken van de Children en de Junioren. Komende week staat het evenement in dienst van de ponyruiters.

Uitslag Landenwedstrijd U25
Goud: Nederland - 219.294
Mercedes Verweij (Hem (N.H.)) - Four Seasons 19, (EL)
Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) - Esperanza, 72.882%
Febe van Zwambagt (Bergharen) - Edson, 71.647%
Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) - TC Athene, 74.765%
Zilver: Duitsland - 218.323
Brons: Denemarken - 217.441

Kijk hier voor alle startlijsten en uitslagen 

Foto Equigeniek

 

 

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Witte van Moort Para-Dressuur Trophy weer van start
    KNHS-Witte van Moort Para-Dressuur Trophy weer van start
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
  • Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend
    Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend