­ EK Dressuur: Opnieuw zilver voor Jeanine Nieuwenhuis *Update* - KNHS

EK Dressuur: Opnieuw zilver voor Jeanine Nieuwenhuis *Update*

Geplaatst op 21 augustus 2020 in Dressuur & Para

Voor KNHS Talent van Jaar 2019 Jeanine Nieuwenhuis kan het EK voor U25 ruiters niet meer stuk. Vanmorgen reed de amazone uit Serooskerke de elegante TC Athene (v. United) naar haar tweede zilveren individuele medaille. In de afsluitende kür op muziek kreeg Nieuwenhuis 78.45% van de juryleden. Ze moest alleen de Deense debutante Anne-Mette Strandby Hansen met Foco Loco W (v. Sierappel) voor laten gaan die 79.025% scoorde.

Jeanine Nieuwenhuis reed een ijzersterke kür met haar TC Athene. Het hoogtepunt was zeker de wisselserie om de pas op een gebogen lijn met één hand gereden. De vijftienjarige zoon van United swingde zonder maar een fout te maken door de baan. Het Hongaarse jurylid Peter Hansághy en zijn Zweedse collega Annette Fransen Iacobaeus zagen Nieuwenhuis dan ook als beste. Bij de drie andere juryleden werd het een derde plaats. De eindscore van 78.45% was genoeg voor het zilver.

'Onwijs blij mee'
“Ik denk dat we een fantastische kür hebben neergezet, daar ben ik onwijs blij mee”, reageert Nieuwenhuis. “Voor dit moment was het op het maximale van ons kunnen. Ik zag de Deense na mij rijden en dat was waanzinnig goed. Natuurlijk hoopte ik op goud, maar het was niet erg om hier van te verliezen. Ik ben hartstikke blij en trots op deze zilveren medaille.”

Specialiteit
De 25-jarige amazone wist in 2019 alle EK-proeven te winnen. “Met de coronaperiode was de voorbereiding anders dan anders. Ik wist dat ik alles uit de kast moest trekken om medailles te winnen. Het niveau is met de jaren flink gestegen. Ik heb voor het eerst eners met één hand gedaan en ook de lijn met uitgestrekte galop, gevolgd door een pirouette en daarna een wisselserie voelde heel goed. Dat is echt de specialiteit van mijn paard.”

Toekomst
Gezien haar leeftijd is het voor Nieuwenhuis haar laatste jaar in deze leeftijdscategorie. “Ik ga heel hard oefenen om met de grote mensen mee te kunnen. Ik heb al een aantal keer Grand Prix gestart, dat was al heel goed en ik denk dat we ondertussen weer een stapje hebben gemaakt. Dat is voor de toekomst, nu ga ik eerst met mijn familie en vriend Boedapest verkennen en het samen vieren.”

De Koeyer en Van Zwambagt
De zesde positie was voor Jasmien de Koeyer en haar Desperados-dochter Esperanza. Dit duo verkreeg 75,76% en daarmee bleven zij net voor op Febe van Zwambagt en Edson (v. Winningmood). Van Zwambagt liet 75,57% noteren.

De Deense Anne-Mette Strandby Hansen, die debuteerde op het EK U25 met Foco Loco W, pakte het goud met 79.025%. Het brons ging naar Ann-Kathrin Lindner uit Duitsland met FBW Sunfire (v. San Amour I). Zij kreeg een percentage van 77.61.

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, was afgelopen week het strijdveld voor de Young Riders en de GP-U25-ruiters. Verleden week stond het kampioenschap in het teken van de Children en de Junioren. Komende week staat het evenement in dienst van de ponyruiters.

 

Uitslag kür op muziek U25
Goud Anne-Mette Strandby Hansen (Den) - Foco Loco W, 79.025%
Zilver Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) - TC Athene (v. United), 78.450%
Brons Ann-Kathrin Lindner (Dui) - FBW Sunfire (v. San Amour I), 77.610%

6. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) - Esperanza (v. Desperados FRH), 75.765%
7. Febe van Zwambagt (Bergharen) - Edson (v. Winningmood), 75.570%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Ander Nieuws

  • ‘Super begin’ voor NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur in landenstrijd *UPDATE*
    ‘Super begin’ voor NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur in landenstrijd *UPDATE*
  • Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.
    Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.
  • Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’
    Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’