­ EK Dressuur: Teambrons voor Junioren *Update* - KNHS

EK Dressuur: Teambrons voor Junioren *Update*

Geplaatst op 11 augustus 2020 in Dressuur & Para

Op het Europees kampioenschap in Hongarije hebben de Nederlandse Junioren een bronzen teammedaille bemachtigd. De oranje amazones kwamen ruim een procent tekort om de Denen voor te blijven. Het goud ging met een royale voorsprong naar Duitsland.

“Ik ben heel trots op deze Junioren-amazones”, stelt bondscoach Monique Peutz. “Er zitten een aantal EK-debutanten bij en ook hun paarden hebben nog niet alle ervaring. Vanuit het jurycorps kregen we de complimenten dat alle Nederlandse amazones hun paarden met veel harmonie wisten voor te stellen. Voor een zilveren medaille hadden we net een paar foutjes teveel, het verschil met Denemarken is maar klein.”

Veel kwaliteit
Beste Nederlandse combinatie is Robin Heiden. Met de door haar familie gefokte Gasmonkey (v. Tuschinski) realiseerde de amazone uit Alphen aan de Maas 72,78% en daarmee stond zij op de derde plaats gepositioneerd. “Amazone en paard hebben allebei veel kwaliteit”, licht Peutz toe. “We hadden de eerste dag wat pech met het weer. Vlak voordat Robin wilde losrijden werd de wedstrijd stilgelegd vanwege het onweer. Desondanks bleef Robin zichzelf en kon ze twee uur later ontspannen haar proef rijden.”

Harmonieus beeld
Sanne van der Pols (Abbenbroek) reed met Cuvanck PP naar 71,36% en de zevende plaats. “Een proef met veel harmonie en Sanne liet een prachtig beeld zien. In de laatste wissel ontstond een dure fout, verder was het een mooie proef.”

Combinatie met veel potentie
De zestiende plaats (69,36%) is voor Evi van Rooij en Don Tango B (v. Contango). “Een combinatie met veel potentie, al was het jammer dat Don Tango B een keer afgeleid was. Evi bleef er goed aan rijden en wist vooral in de galoptour veel punten binnen te halen.”

Drukkende warmte
Shanna Baars uit Nieuw-Vennep kwam in actie met Fernando (v. Westpoint). De combinatie kwam tot 69,15% en werd daarmee achttiende. “Het werd plotseling drukkend warm toen Shanna moest rijden, daar had deze in goede vorm verkerende combinatie wel wat last van. Ondanks de warmte bleef Shanna er op een vriendelijke manier goed aan rijden.”

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, is deze week het strijdveld voor de Children en de Junioren. Volgende week verschijnen de Young Riders en de GP-U25-deelnemers in de baan. De laatste week van het evenement staat in dienst van de ponyruiters.

Uitslag EK Dressuur Junioren Landenwedstrijd
Goud: Duitsland - 222,212 pnt

Zilver: Denemarken - 214,818 pnt

Brons: Nederland - 213,515 pnt

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Foto Equigeniek

Ander Nieuws

  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023
  • Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch
    Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch