­ EK Jeugd: Robin Heiden net buiten de medailles - KNHS

EK Jeugd: Robin Heiden net buiten de medailles

Geplaatst op 13 augustus 2020 in Dressuur & Para

Op het Europees kampioenschap in Hongarije is Robin Heiden in de individuele proef net buiten de medailles geëindigd. De Juniore reed met de door haar familie gefokte Gasmonkey 73,08% bij elkaar, waarmee de amazone uit Alphen aan de Maas vlak achter drie Duitsers eindigde. Het verschil met zilver en brons bedraagt minder dan een procent, de gouden medaille werd bij Anna Middelberg omgehangen.

“Het was een prachtige proef met veel harmonie en vanzelfsprekendheid”, vertelt een apetrotse bondscoach Monique Peutz. “In het drafgedeelte scoort deze combinatie op de schwung en lossigheid. Een paar kleine foutjes zijn met het oog op een medaille jammer, maar het gevoel van blijdschap om die mooie vierde plaats overheerst gelukkig.”

Veel harmonie
De negende plaats is voor Sanne van der Pols die haar Cuvanck PP (v. Downtown) zadelde. Van der Pols verkreeg met een proef met veel harmonie 70,85%. “Cuvanck PP scoort op de wissels, al had het totaalbeeld soms net wat gedurfder, met een fractie meer schwung en impuls, gekund.”

Nog één keer
“Deze twee combinaties hebben allebei zin om morgen te knallen in de kür op muziek. Ze zijn in topvorm, dus we gaan er nog één keer het maximale uithalen”, vertelt Peutz enthousiast.

Communicatiefoutjes
Op plaats 23 zien we Evi van Rooij. Met haar Don Tango B (v. Contango) kwam de Brabantse amazone tot 68,08%, wat betekent dat ze reserve is voor de kür op muziek. “Een hele mooie combinatie die in staat zijn om een mooi swingend beeld te laten zien. In de proef ontstonden er communicatiefoutjes, anders had er zeker meer ingezeten.”

Baars naar plek 25
Shanna Baars en Fernando (v. Westpoint) wisten dit kampioenschap af te sluiten met 68,02% en de 25e positie. “Shanna had haar paard er mooi aanstaan qua aanleuning en schwung. De proef kende net teveel foutjes en dat kun je je op een kampioenschap niet veroorloven.”

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, is deze week het strijdveld voor de Children en de Junioren. Volgende week verschijnen de Young Riders en de GP-U25-deelnemers in de baan. De laatste week van het evenement staat in dienst van de ponyruiters.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Foto Robin Heiden met Gasmonkey door Equigeniek

Ander Nieuws

  • Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
    Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
  • Leren paardrijden: Achterwaarts
    Leren paardrijden: Achterwaarts
  • Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal
    Elfde nationale titel voor dressuurruiter Edward Gal