­ Emile Hendrix spreekt zich namens de KNHS uit tegen huidig wedstrijdverbod - KNHS

Emile Hendrix spreekt zich namens de KNHS uit tegen huidig wedstrijdverbod

Geplaatst op 18 juni 2020

Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten zijn sinds het uitbreken van de coronacrisis vandaag de eerste Nederlandse springruiters die weer in de wedstrijdring in actie komen. Ze doen dit alleen niet in eigen land, maar moesten hiervoor 1300 kilometer overbruggen, zodat ze in het Zuid-Franse Saint-Tropez in actie kunnen komen. Een belachelijke situatie, aldus KNHS-bestuurslid Emile Hendrix (foto) deze ochtend in De Telegraaf. Later vandaag zal Hendrix zijn verhaal ook vertellen in het NOS Sportjournaal.

Hendrix heeft binnen het KNHS-bestuur de portefeuille topsport onder zijn hoede en spreekt niet alleen voor zichzelf maar voor de voltallige KNHS-organisatie als hij aangeeft dat de wedstrijden in de paardensport prima weer kunnen worden opgepakt binnen de huidige richtlijnen van het RIVM. Dat het opstarten van de wedstrijden pas vanaf 1 september is toegestaan, zoals nu wordt voorgeschreven, is dan ook een zeer onwenselijke situatie. ‘Wij hebben met oefenwedstrijden allang bewezen dat we de social distancing onder controle kunnen houden. We gebruiken grote terreinen van meerdere hectaren en er is geen publiek’, laat Hendrix onder meer optekenen in De Telegraaf.

Impasse doorbreken

Terwijl door het coronavirus zwaar getroffen landen als België, Frankrijk en Spanje alweer concoursen toelaten, blijft Nederland hier duidelijk bij achter. Een zeer kwalijke zaak, aldus Emile. ‘Niet alleen voor de sport, maar voor de hele sector is het verontrustend. We hebben het hier wel over een sector van jaarlijks 2 miljard euro. In bijna heel Europa gaat het weer los, maar wij moeten nog op een houtje bijten. Blijkbaar wordt het economisch belang niet ingezien.’

Om de impasse te doorbreken wordt naast de voortdurende lobby vanuit de KNHS ook de huidige problematiek in de paardensport bij diverse media onder de aandacht gebracht. Zo zal Emile Hendrix vanavond ook zijn verhaal vertellen voor de camera’s van het NOS Sportjournaal. 

Het volledige (premium)artikel in De Telegraaf vind je hier.   

  

Ander Nieuws

  • De vier basisbehoeften van een sportpaard
    De vier basisbehoeften van een sportpaard
  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie