­ Eventingpony's winnen landenwedstrijd in Polen - KNHS

Eventingpony's winnen landenwedstrijd in Polen

Geplaatst op 10 oktober 2020 in Eventing

Het Nederlandse eventing-ponyteam heeft in het Poolse Strzegom de landenwedstrijd gewonnen. Een mooi succes voor bondscoach Mans Buurman en zijn ruiters.

Oorspronkelijk zou eerder dit jaar het EK voor de pony’s in Polen worden verreden, maar dat kon helaas niet doorgaan. De organisatie besloot toen al als de omstandigheden het toelieten later in het jaar een vervangende landenwedstrijd te organiseren. Met vier teams was er nu geen EK bezetting, maar het werd wel een mooie strijd met goed rijdende Nederlandse ponyruiters. Alle vier de teamleden reden een foutloze cross binnen de tijd en ook in het springen werd goed gepresteerd. 

Bondscoach Mans Buurman was dan ook meer dan tevreden over zijn pupillen. “De ruiters hebben het allemaal goed gedaan en gereden voor wat ze waard zijn. Het is ook echt een mooie team dat het samen doet. Dit was een super ervaring die ze meenemen naar hopelijk een EK volgend jaar.”
Beste Nederlandse in het individuele klassement werd Kato de Smidt die met Orchid’s Tigersun als vierde eindigde.  Achter Nederland kwamen Denemarken en Duitsland op de plaatsen twee en drie.

In Strzegom komen dit weekend ook veel paarden in actie. In de belangrijkste 4* rubrieken volgt morgen de ontknoping.

Kijk hier voor alle uitslagen in Strzegom

Ander Nieuws

  • Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
    Nations Cup seizoen in volle gang voor ruiters TeamNL
  • Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
    Julius Peters benoemd tot FEI Veterinair Gedelegeerde OS Parijs
  • Eventingamazone Merel Blom wint in Strzegom
    Eventingamazone Merel Blom wint in Strzegom