­ Eventingruiters gaan trainen op Landgoed Maarsbergen - KNHS

Eventingruiters gaan trainen op Landgoed Maarsbergen

Geplaatst op 14 juni 2020 in Eventing

Ook voor de eventingruiters komen er weer diverse oefen mogelijkheden. Afgelopen weken waren er al diverse oefencrossen tot aan Z niveau. Op landgoed Maarsbergen kunnen de internationaal startende ruiters volgende week (18 – 20 juni) aan het werk in een driedaagse training.

De driedaagse training is een initiatief van de organisatie achter de Maarsbergen Horse Trials, die vorig jaar op het prachtige landgoed gastheer was van het EK voor Junioren en Young Riders. Het enorme team vrijwilligers maakt een unieke training mogelijk.
Op voordracht van de verschillende bondscoaches mogen op internationaal niveau presterende ponyruiters, Junioren, Young Riders en Senioren nu komen trainen. De combinaties rijden op hun eigen niveau donderdag 18 juni een dressuurproef, vrijdag 19 juni een springparcours en zaterdag 20 juni een cross.

Er staat op een cross die is uitgezet door niemand minder dan Eric Winter, de man die ook verantwoordelijk is voor de beroemde wedstrijd van Badminton en vorig jaar de EK cross ontwierp. Uiteraard is ook de cross aangepast aan de verschillende niveaus.

Marloes Polman, een van de drijvende krachten achter de organisatie, is blij dat Maarsbergen de ruiters deze mogelijkheid kan bieden: “Het is een hele onderneming, maar we doen het graag. We zijn aan strenge regels gebonden, maar omdat het een trainingsactiviteit is kunnen we dit zo organiseren. We mogen maar een beperkt aantal combinaties laten starten en publiek kunnen we helaas niet toelaten. We hopen dat de Nederlandse ruiters op deze manier weer een beetje in wedstrijdvorm kunnen komen voor de rest van het jaar.”
KNHS teammanager van de eventingruiters Ad Wagemakers is enthousiast. “Het is natuurlijk een super initiatief, we zijn heel blij dat de familie van der Goes dit mogelijk maakt. Het is een goede gelegenheid voor alle ruiters om op niveau een wedstrijdgerichte training te doen. Voor de bondscoaches is het bovendien ook zeer informatief, die kunnen zo goed zien wat de sterke kanten zijn, maar ook waar de verbeterpunten liggen.”      

Ander Nieuws

  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
  • Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening
    Jan Van Beek Memorial 2022 voor Beau Posthumus en Sophie Weening