­ Evi van Rooij wint KNHS-Felix Hippisch Cup in De Meern - KNHS

Evi van Rooij wint KNHS-Felix Hippisch Cup in De Meern

Geplaatst op 22 februari 2020 in Dressuur & Para

Bij de Voornruiters in De Meern werd vandaag een competitiewedstrijd van de KNHS-Felix Hippisch Cup verreden. Er werden hoge scores behaald met een nipte zege voor Evi van Rooij met King Stayerhof’s Jango die op de voet werd gevolgd door Jill Bogers en Micky Schelstraete.

De competitiewedstrijd bij de Voornruiters in de Meern kende een groot deelnemersveld. Bondscoach Imke Schellekens-Bartels was ook aanwezig en was erg blij met de verrichtingen van de ponyruiters. Ze vertelt: "Ik ben supertrots op alle ruiters die vandaag meereden. Een grote groep ruiters kwam aan de start en ondanks het slechte weer was toch iedereen aanwezig. Ik heb vooral een zeer sterke kopgroep gezien en een spannende strijd om de eerste plaats tussen Evi van Rooij en Jill Bogers. Beiden reden scores boven de 74% en dat was echt meer dan verdiend. Maar ook over Micky Schelstraete die met haar pony Wonderful Girl als derde eindigde was ik zeer tevreden. Ik had ze als combinatie nog niet eerder zien rijden dus daar was ik heel benieuwd naar. Micky liet een mooie afwerkte proef zien en ik denk dat ze met Wonderful Girl nog veel potentie heeft qua ontwikkeling. Ik was eigenlijk gewoon heel blij met alle resultaten in De Meern. Met deze groep ponyruiters ga ik zeker een mooi seizoen tegemoet en kunnen we vol vertrouwen toewerken naar de eerste observatiewedstrijden in april."

Imke vertelt nog aanvullend: "Wat deze dressuurcompetitie vooral zo waardevol maakt is dat alle wedstrijden van de KNHS Felix Hippisch Cup zijn aangewezen als kadervorming en observatiewedstrijden. De finale op 27 juni in Exloo is tevens de laatste observatiewedstrijd voor het EK Junioren en Young Riders wat deze zomer in Hartpury plaatsvindt en dat geeft de competitie een extra betekenis."

Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/top-sport/knhs-competities/knhs-felix-hippisch-cup

Uitslag KNHS-Felix Hippisch Cup 22 februari

 1. Evi van Rooij (Sint Michielsgestel) – King Stayerhof’s Jango, 74,38%
 2. Jill Bogers (Alem) – First Hummer, 74,04%
 3. Micky Schelstraete (Gemonde) – Wonderful Girl, 72,81%

Ander Nieuws

 • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
 • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
 • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
  WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek