­ Expertspanel Beroepsgroep Hippische Instructeurs: Britt Loeffen - KNHS

Expertspanel Beroepsgroep Hippische Instructeurs: Britt Loeffen

Geplaatst op 04 juni 2020

Al ruim 300 instructeurs hebben zich aangesloten bij de Beroepsgroep Hippische Instructeurs! Van harte welkom! Als je aangesloten bent bij deze beroepsgroep, kun je gebruik maken van de kennis van een panel aangesloten adviseurs en experts. In dit panel staan de KNHS voor de sport en de FNRS als brancheorganisatie voor de hippische belangen in de sector en bij de overheid. Juridisch adviseur Britt Loeffen kan je bijstaan in juridische vraagstukken. Voor welzijnsvragen en advies hierover is Fenna Westerduin beschikbaar en mental coach Sanne Beijerman kan je helpen met hoe om te gaan met alle spanningen rondom de huidige situatie. We werken er hard aan om dit panel uit te breiden met nog meer kennis en expertise om jou als instructeur optimaal te kunnen voorzien van informatie waar je naar opzoek bent.

De komende tijd stellen we de experts van het panel aan je voor. Haike Blaauw, directeur van brancheorganisatie FNRS trapte af. Vandaag stelt Britt Loeffen zich voor.

“’Wat een goed initiatief!’: was mijn reactie toen ik werd gebeld door Marion Schreuder met de vraag of ik mij als jurist wilde verbinden aan een verbond voor hippische instructeurs. Ik heb niet lang hoeven nadenken over het antwoord op deze vraag en heb direct mijn commitment toegezegd.

Een paar feiten over mij; ik ben geboren en getogen in Wijchen en opgegroeid in een gezin waar de paardenhouderij centraal stond. Aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik rechten gestudeerd. En ik ben moeder van twee kinderen. Sinds 2013 ben ik werkzaam als advocaat en ik ben gespecialiseerd in de hippische sector.

In mijn werk als advocaat heb ik gemerkt dat het van grote waarde is dat ik ben opgegroeid in een gezin waar de paardenhouderij centraal stond. Ik heb aan één woord genoeg om te begrijpen wat mijn hippische cliënten drijft en wat voor hen van belang is.

Als jurist verbonden aan de Beroepsgroep, zal ik de leden van de Beroepsgroep helpen met al hun juridische vragen. Dat kan op individueel niveau wanneer een lid een vraag heeft in een concrete situatie, maar ook op groepsniveau als het gaat om vragen die bij meerdere leden van de Beroepsgroep spelen.

Vraagstukken waar ik de leden van de Beroepsgroep bij kan helpen zijn bijvoorbeeld: Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor een veilige ‘rij’omgeving? Kan een instructeur aansprakelijkheid zijn wanneer er een ongeval plaatsvindt tijdens een training? Is het zinvol om een goede set algemene voorwaarden of een goed contract met lesklanten te hanteren? Wat als lesklanten het lesgeld niet betalen?

Leden kunnen hun vragen via de Beroepsgroep op een laagdrempelige manier aan mij voorleggen. Ik zie de vragen graag komen.

Heb je een vraag voor één van de panel leden van de beroepsgroep of wil je meer informatie over de Beroepsgroep Hippische Instructeurs? Stuur dan een e-mail naar: academy@knhs.nl

OVER DE BEROEPSGROEP HIPPISCHE INSTRUCTEURS

Instructie is essentieel voor de paardensport en het welzijn van ruiter en paard in het algemeen en het voortbestaan ervan. Instructie is - evenals zoveel taken in het onderwijs - een vak. Het vereist vakmanschap in brede zin. Instructeurs hebben eveneens een taak bij de veiligheid van paard en ruiter én een taak om buitenstaanders voor te lichten. De maatschappij van nu oordeelt soms zonder kennis kritisch over huisvesten, verzorgen en het berijden van paarden en pony’s. Instructeurs weten wat een verantwoorde omgang met het paard is en kunnen het welzijn ervan garanderen.

Juist in deze tijd is er behoefte om kennis en kunde uit te wisselen en vragen met elkaar te delen, maar ook om zich met elkaar te verenigen en de krachten te bundelen. De KNHS heeft het initiatief genomen om de Beroepsgroep Hippische Instructeurs op te richten voor alle gediplomeerde Hippische Instructeurs in Nederland.

Ben jij Hippisch Instructeur, lid van de KNHS en je geeft (privé) lessen dan kun je hier terecht. De aangesloten instructeurs van de Beroepsgroep Hippische Instructeurs vormen een community. Doel van de community is belangenbehartiging, kennisdeling, kwaliteitsverhoging en dienstverlening.
Lees hier meer over de Beroepsgroep Hippische Instructeurs 

 

FACEBOOKGROEP BEROEPSGROEP HIPPISCHE INSTRUCTEURS

Speciaal voor leden van de beroepsgroep is een (besloten) Facebook groep opgericht. In deze groep worden berichten geplaatst voor leden van de beroepsgroep. Daarnaast kunnen aangesloten instructeurs makkelijk met elkaar in contact komen voor bijvoorbeeld kennisdeling en het aangaan van gesprekken met elkaar. Ook kan er gebruik gemaakt worden van kennis van experts die zich aansluiten bij de beroepsgroep. De aangesloten instructeurs vormen samen een community. Doel van de community is belangenbehartiging, kennisdeling, kwaliteitsverhoging en dienstverlening. Heb jij je aangesloten bij de beroepsgroep maar nog niet bij de Facebookgroep? Meld je aan! Let op, deze groep is exclusief voor leden van de beroepsgroep. Op termijn wordt deze Facebook groep besloten voor leden van de beroepsgroep. Groepsleden die (nog) geen lid zijn van de beroepsgroep zullen van deze pagina verwijderd worden. 

Meld je hier aan

 

Ander Nieuws

  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend