­ Expertspanel Beroepsgroep Hippische Instructeurs: Haike Blaauw - KNHS

Expertspanel Beroepsgroep Hippische Instructeurs: Haike Blaauw

Geplaatst op 28 mei 2020

Al ruim 300 instructeurs hebben zich aangesloten bij de Beroepsgroep Hippische Instructeurs! Van harte welkom! Als je aangesloten bent bij deze beroepsgroep, kun je gebruik maken van de kennis van een panel aangesloten adviseurs en experts. In dit panel staan de KNHS voor de sport en de FNRS als brancheorganisatie voor de hippische belangen in de sector en bij de overheid. Juridisch adviseur Britt Loeffen kan je bijstaan in juridische vraagstukken. Voor welzijnsvragen en advies hierover is Fenna Westerduin beschikbaar en mental coach Sanne Beijerman kan je helpen met hoe om te gaan met alle spanningen rondom de huidige situatie. We werken er hard aan om dit panel uit te breiden met nog meer kennis en expertise om jou als instructeur optimaal te kunnen voorzien van informatie waar je naar opzoek bent.

De komende tijd stellen we de experts van het panel aan je voor. We beginnen met Haike Blaauw, directeur van brancheorganisatie FNRS.

Haike: “De FNRS heeft een team van 12 specialisten ter beschikking die instructeurs kunnen bijstaan over uiteenlopende onderwerpen: Noodmaatregelen voor ondernemers zoals TOGS, NOW, etc. fiscale vraagstukken, juridische vragen, ondernemersvragen of het helpen met het opstellen van een basis ondernemersplan.

Wanneer de FNRS niet zelf niet direct een antwoord heeft, dan schakelen we onze partners in. De FNRS geeft een boek uit over professioneel hippisch ondernemen die we tegen kostprijs aan kunnen bieden aan de aangesloten instructeurs van de Beroepsgroep Hippische Instructeurs.” Instructeurs van de Hippische Beroepsgroep kunnen het boek over professioneel hippisch ondernemen bestellen voor €17,50 excl. verzendkosten ipv de normale prijs €32,50. Interesse? Stuur een e-mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl om dit boek te bestellen.

Heb je een vraag voor één van de panel leden van de beroepsgroep of wil je meer informatie over de Beroepsgroep Hippische Instructeurs? Stuur dan een e-mail naar: academy@knhs.nl

Over de Beroepsgroep Hippische Instructeurs

Instructie is essentieel voor de paardensport en het welzijn van ruiter en paard in het algemeen en het voortbestaan ervan. Instructie is - evenals zoveel taken in het onderwijs - een vak. Het vereist vakmanschap in brede zin. Instructeurs hebben eveneens een taak bij de veiligheid van paard en ruiter én een taak om buitenstaanders voor te lichten. De maatschappij van nu oordeelt soms zonder kennis kritisch over huisvesten, verzorgen en het berijden van paarden en pony’s. Instructeurs weten wat een verantwoorde omgang met het paard is en kunnen het welzijn ervan garanderen.

Juist in deze tijd is er behoefte om kennis en kunde uit te wisselen en vragen met elkaar te delen, maar ook om zich met elkaar te verenigen en de krachten te bundelen. De KNHS heeft het initiatief genomen om de Beroepsgroep Hippische Instructeurs op te richten voor alle gediplomeerde Hippische Instructeurs in Nederland.

Ben jij Hippisch Instructeur, lid van de KNHS en je geeft (privé) lessen dan kun je hier terecht. De aangesloten instructeurs van de Beroepsgroep Hippische Instructeurs vormen een community. Doel van de community is belangenbehartiging, kennisdeling, kwaliteitsverhoging en dienstverlening.
Lees hier meer over de Beroepsgroep Hippische Instructeurs 

 

Facebookgroep Beroepsgroep Hippische Instructeurs

Speciaal voor leden van de beroepsgroep is een (besloten) Facebook groep opgericht. In deze groep worden berichten geplaatst voor leden van de beroepsgroep. Daarnaast kunnen aangesloten instructeurs makkelijk met elkaar in contact komen voor bijvoorbeeld kennisdeling en het aangaan van gesprekken met elkaar. Ook kan er gebruik gemaakt worden van kennis van experts die zich aansluiten bij de beroepsgroep. De aangesloten instructeurs vormen samen een community. Doel van de community is belangenbehartiging, kennisdeling, kwaliteitsverhoging en dienstverlening. Heb jij je aangesloten bij de beroepsgroep maar nog niet bij de Facebookgroep? Meld je aan! Let op, deze groep is exclusief voor leden van de beroepsgroep. Op termijn wordt deze Facebook groep besloten voor leden van de beroepsgroep. Groepsleden die (nog) geen lid zijn van de beroepsgroep zullen van deze pagina verwijderd worden. 

Meld je hier aan

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start