­ FITE stelt Wereldkampioenschap TREC en Europees kampioenschap Working Equitation uit - KNHS

FITE stelt Wereldkampioenschap TREC en Europees kampioenschap Working Equitation uit

Geplaatst op 07 april 2020 in TREC

Het FITE Wereld Kampioenschap TREC is wegens de coronacrisis uitgesteld tot 2021. Het kampioenschap zou in het eerste weekend van september in het Duitse Weitershain plaatsvinden. Chef d’equipe Heidi Hugen-Beckers had vier Nederlandse kandidaten in die in aanmerking kwamen voor een teamplaats.

Routinier Carolien Esselink was voornemens met haar Stella haar behaalde 19e plaats op het WK in het Spaanse Segovia in 2016 te verbeteren. Ook Renske Giessen zette daar destijds met Carmen een mooie score neer, echter heeft zij nu aan Infinity een nieuwe troef. Philippe Gulpen was met zijn bonte Alvin vorig seizoen al uitstekend op weg tijdens de Europacupwedstrijden, maar net als debutant Dewi Bergman–van Mechelen met Zentinio Z heeft hij nu een extra jaar om zich optimaal op dit evenement
voor te bereiden.

Het Europees Kampioenschap voor Working Equitation dat in juni in het Franse Montpellier plaats zou vinden, is onder voorbehoud van de huidige ontwikkelingen uitgesteld tot het weekend van 25 t/m 27 september 2020. De Nederlandse equipe was vorig jaar al vrij succesvol tijdens het EK in het Italiaanse Narni, waar Young Rider Stan Hoeffgen met zijn Perlita zelfs individueel een gouden plak in de wacht sleepte op het onderdeel Runderwerk. Dit jaar is hij nog in de race voor een teamplek, echter nu bij de senioren, net als zijn moeder Vivian Hoeffgen met Jaheton en vader Mark Hoeffgen die vorig jaar nog als internationaal jurylid op het EK aanwezig was en nu Fritz hoopt mee te nemen, die vorig jaar nog onder Robin Heuseveldt deelnam. Ook Astrid Bongers hoopt opnieuw te kunnen deelnemen, deze keer met Arinossa. Veerle van Nieuwenburg heeft met Goldy en Zamiro nog twee ijzers in het vuur. Bij de Young Riders hoopt Ellis Oldenboom met King Kay haar resultaten van vorig jaar te kunnen verbeteren en gaat Vera Magereij er voor met haar Mare onder begeleiding van Chef d’equipe Stans Peters. Meer informatie over TREC en Traditionele Working Equitation is te vinden op www.trec-club.nl.

 

Foto: Carolien Esselink met Stella tijdens WK TREC 2016. Fotograaf D.A. Bergman

Ander Nieuws

  • TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
    TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
  • Nederland toont progressie op EK Working Equitation
    Nederland toont progressie op EK Working Equitation
  • Kennismaking TREC op zondag 3 december in Ermelo
    Kennismaking TREC op zondag 3 december in Ermelo