­ FNRS Ruitersportcentrum Ermelo aan de slag met Bixie&Friends Ruiterpaspoort - KNHS

FNRS Ruitersportcentrum Ermelo aan de slag met Bixie&Friends Ruiterpaspoort

Geplaatst op 19 februari 2020

Op zaterdag 15 februari ging een enthousiaste groep Bixie-ruiters samen met de Young Leaders van Ruitersportcentrum Ermelo aan de slag om de eerste stempels in het vernieuwde Bixie&Friends Ruiterpaspoort te halen. Dit Ruiterpaspoort is onderdeel van de Bixie&Friends Ruiteropleiding. Het was een gezellige middag waar goed werd samengewerkt en de kinderen van elkaar leerden.

Ruitersportcentrum Ermelo is één van de maneges die meedoet aan de pilot van het Bixie&Friends programma.

De kantine van het Ruitersportcentrum Ermelo stroomde vol afgelopen zaterdag. Elf jonge Bixie-ruitertjes kwamen samen met hun ouders naar de manege. De laatste hand werd gelegd aan de zelf gemaakte posters waarop stond waarmee de kinderen die middag aan de slag gingen. Instructrice Anneke legt eerst uit wat de bedoeling is. “Jullie gaan vanmiddag je eerste stempels verdienen voor jullie Bixie&Friends Ruiterpaspoort. We gaan aan de slag met de eerste twee categorieën, omgang en verzorging. Er kunnen stempels verdiend worden voor het omdoen van het halster, het leiden van de pony en het vastzetten van de pony met een speciale veiligheidsknoop. Daarnaast gaan we kijken welke borstels we nodig hebben om een pony te poetsen, gaan we de hoeven uitkrabben en belonen we de pony’s.”

 

Monique Gommans eigenaar van RSC Ermelo vertelt “We laten vanmiddag onze Young Leaders de kinderen helpen met het verdienen van de stempels. Het Young Leaders Program bestaat uit verschillende niveaus die goed aansluiten op wat we vanmiddag gaan doen. De jongere Young Leaders in de blauwe en grijze bodywarmers helpen de kinderen met de omgang en verzorging van de pony’s. De oudste Young Leaders in de rode bodywarmers Kay en Chantal helpen de ‘examinator’ instructrice Anneke om te kijken of de kleintjes hun opdrachten goed uitvoeren. We hebben alle Young Leaders van te voren gevraagd na te denken wat ze de kleintjes willen leren en hoe ze dat gaan aanpakken.” Dat deze taak uiterst serieus werd opgepakt beaamt de vader van één van de Young Leaders, “Onze dochter heeft afgelopen week een aantal lijstjes gemaakt van dingen die ze graag wilde vertellen en niet wilde vergeten. Prachtig om te zien hoe ze hiermee omgaan.”

Kay Bouwman, herkenbaar door zijn rode bodywarmer vertelt trots welke leuke activiteiten hij allemaal al gedaan heeft vanuit het Young Leaders programma. "Ik ben nu niveau 3 'organiseren', en daarom mag ik Anneke helpen met het beoordelen van de kinderen."

 

Na de uitleg was het tijd om naar de stal te gaan. De kinderen waren verdeeld in kleine groepjes en drie brave pony’s werden van stal gehaald. De pony’s genoten zichtbaar van alle aandacht en de uitgebreide poetsbeurt die ze van de kinderen kregen. De Young Leaders deden voor hoe de Bixie-ruiters hun taakjes konden doen. Het was een gezellige boel. De meeste ouders bleven om te genieten van hun kinderen. “Wat een goede manier om kinderen vertrouwd te maken met de verzorging van de pony’s! Dit zouden ze echt op alle maneges moeten doen vonden de ouders. Ponyrijden is zo veel meer dan alleen het rijden op zich.”

Monique houdt een oogje in het zeil en zegt glunderend, “Kijk die kinderen nou! De juffen en meesters op school mogen wel trots zijn, zo geconcentreerd wordt er gewerkt!”

 

Na een half uurtje oefenen wordt het tijd om te laten zien of de kinderen al het geleerde in praktijk kunnen brengen. Ze slagen allemaal met vlag en wimpel. Zes stempels rijker in hun gloednieuwe Bixie&Friends paspoortje gaan de kinderen en hun ouders met een grote glimlach op het gezicht weer naar huis.

Doe mee aan de pilot!
Wil je als ruitersportcentrum of vereniging ook mee doen aan de Bixie&Friends pilot? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers via accountmanagement@knhs.nl.

Wil je meer foto's zien van deze leuke middag? Kijk dan op onze Facebookpagina!

 

 

Foto's: Ingeborg Fortgens

Categorie: Bixie&friends

Ander Nieuws

  • Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
    Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
  • Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
    Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
  • Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn
    Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn