­ Geen EK Springen, Dressuur, Para-Dressuur en Eventing in 2021 - KNHS

Geen EK Springen, Dressuur, Para-Dressuur en Eventing in 2021

Geplaatst op 08 mei 2020 in Dressuur & Para , Springen , Eventing , Mennen & para

De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, para-dressuur en eventing voor senioren worden verreden. Door het verplaatsen van de Olympische Spelen naar 2021 passen al deze evenementen niet meer in de kalender. De EK’s in de niet-Olympische disciplines gaan wel gewoon door.

De Hongaarse hoofdstad Boedapest zou in 2021 van 23 augustus tot en met 5 september gastheer zijn van vijf Europese kampioenschappen; springen, dressuur, para-dressuur, vierspannen en voltige. Drie daarvan gaan nu dus niet door, de voltigeurs en vierspanmenners zullen in Hongarije wel de strijd om het Europese eremetaal aangaan.
Het EK Eventing stond van 11 tot en met 15 augustus op de agenda in het Franse Haras du Pin.

De Olympische Spelen worden volgend jaar in de periode 23 juli – 8 augustus georganiseerd. De Paralympische spelen staan van 24 augustus tot en met 5 september op het programma.
FEI Secretary General Sabrina Ibáñez laat weten dat na intensief overleg met de organisaties en betreffende bonden besloten is de EK’s geen doorgang te laten vinden. “Het blijkt niet mogelijk zulke belangrijke evenementen in de periode rond de Olympische Spelen te laten plaatsvinden. Sommige landen hebben genoeg combinaties om voor alle kampioenschappen sterke teams op de been te brengen, maar voor andere landen gaat dat niet op. We moeten voor alle landen een eerlijke strijd mogelijk maken en dat lukt gewoon niet. We hebben besloten dat volgend jaar alle aandacht naar Tokio gaat.”  

De organisatie van Haras du Pin heeft aangegeven het EK nu graag in 2023 te organiseren. De FEI vergadert eind juni over de verschillende Europese kampioenschappen van 2023.

Eerder vandaag maakte de organisatie van het EK Dressuur en Eventing voor Junioren en Young Riders in het Engelse Hartpury ook bekend dat die titelstrijd niet doorgaat. Vanuit de FEI zijn er nog geen officiële berichten over het al dan niet doorgaan van jeugd EK’s.

Foto Hippofoto

Ander Nieuws

  • Dressuurtop TeamNL traint in Ermelo *Met Video*
    Dressuurtop TeamNL traint in Ermelo *Met Video*
  • Jur Vrieling: ‘Tijd voor puntjes op de i’ **video**
    Jur Vrieling: ‘Tijd voor puntjes op de i’ **video**
  • Leren paardrijden: aanleuning en nageeflijkheid
    Leren paardrijden: aanleuning en nageeflijkheid