­ Geen paardensportwedstrijden aankomend weekend in Noord-Brabant ivm coronavirus - KNHS

Geen paardensportwedstrijden aankomend weekend in Noord-Brabant ivm coronavirus

Geplaatst op 11 maart 2020

Vandaag heeft ons het bericht bereikt dat vanuit NOC*NSF geadviseerd wordt om alle (sport)evenementen in Noord-Brabant komend weekend af te gelasten uit angst voor verdere verspreiding van het Coronavirus. De KNHS neemt dit advies over.

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Deze ontwikkeling raakt velen in Nederland, niet in de laatste plaats de patiënten en hun naasten. Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF: "Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dit is een belangrijke doelstelling die NOC*NSF van harte ondersteunt."

De KNHS heeft alle wedstrijdorganisaties in Noord-Brabant die dit weekend een wedstrijd gepland hebben hierover geïnformeerd. Wij verzoeken wedstrijdorganisaties met klem het advies van NOC*NSF op te volgen en geplande evenementen voor komend weekend af te gelasten. Uiteraard wordt er geen wedstrijdafdracht in rekening gebracht voor de geannuleerde wedstrijden.

We zullen de nadere berichtgeving hieromtrent nauwgezet blijven volgen en via dit bericht op onze website iedereen op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen.

Mocht de overheid of NOC*NSF verdere maatregelen treffen die ook van invloed zijn op de paardensport dan zullen wij deze direct doorvoeren en daarover via deze website communiceren.

Voor internationale wedstrijden verwijzen wij naar NOC*NSF: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport. Hier staat welke mogelijke maatregelen gelden bij sommige internationale wedstrijden in het buitenland en welke internationale wedstrijden zijn afgelast.

Foto: www.arnd.nl

Ander Nieuws

  • KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort eindigen met een fantastische springstrijd!
    KNHS Indoorkampioenschappen 2023 powered by Witte van Moort eindigen met een fantastische springstrijd!
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend