­ Goud voor Van Peperstraten in kür, Luiten wint brons *Update* - KNHS

Goud voor Van Peperstraten in kür, Luiten wint brons *Update*

Geplaatst op 21 augustus 2020 in Dressuur & Para

De Nederlandse Young Riders hebben het Europees kampioenschap in Hongarije op een geweldige manier afgesloten. KNHS Talententeamlid Daphne van Peperstraten en haar Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) stonden er helemaal in het afsluitende onderdeel. De amazone uit Oude-Tonge zag de scoreteller doorlopen tot 80,69% en verzekerde daarmee een gouden medaille. KNHS Talententeamlid Marten Luiten, in de individuele proef nog goed voor goud, sluit het kampioenschap af met 77,61% en een bronzen kürmedaille. De Duitse Lia Welschof won met First Class 88 net als gisteren het zilver.

“Ik ben onwijs blij en heel trots”, reageert een enthousiaste Van Peperstraten. “Mijn doel was om foutloos te rijden. Greenpoint’s Cupido voelt al de hele week goed aan en hij is echt in topconditie. Ik wist dat het goed zou komen als ik foutloos kon rijden. Als dat dan vervolgens ook nog eens met een nieuwe kür, die ik voor het eerst op een wedstrijd rijd, allemaal bij elkaar komt; dat is echt supergaaf.”

Originele kürlijnen
De amazone gooit hoge ogen met haar originele kürlijnen. “Ik start in mijn kür gelijk met twee halve pirouettes op de AC-lijn en doe daarna een wisselserie om de drie. Mijn laatste lijn bevat weer diezelfde wisselserie. Ik wilde eens wat anders dan de geijkte kürlijnen. Het verliep ook allemaal heel fijn. Ik maakte geen fouten en we konden samen een mooi beeld laten zien.”

Teamspirit
“We hebben afgelopen week een topweek gehad in Hongarije”, vervolgt Daphne. “Als team hebben we heel goed gepresteerd. De teamspirit was heel goed, net als de sfeer op stal. We zijn er echt voor elkaar en dat heeft er zeker aan bijgedragen om in de goede flow te komen. Vanavond gaat de champagnefles open en dan vertrekken we morgen naar huis. Als het in verband met corona nog kan, gaan we het later zeker goed vieren.”

Dure fouten voor Luiten
Marten Luiten had te kampen met net wat meer spanning bij zijn merrie Fynona (v. Ampère) en moest dat met twee dure fouten in de wisselseries bekopen. “Ik ben heel tevreden, maar met twee grote fouten mis je wel opeens veel punten. De draftour ging wel heel fijn en eigenlijk ging de rest van de galoponderdelen ook heel goed; voor de pirouettes had ik weer negens. De moeilijkheidsgraad en de muziek van mijn kür zijn heel goed, dat telt in de beoordeling zwaar mee. Het is mijn eerste jaar bij de Young Riders en dan ga ik met twee gouden en een bronzen medaille naar huis. Daar had ik vooraf voor getekend.”

Quinty Vossers dertiende
EK-debutante Quinty Vossers reed met haar Hummer (v. Charmeur) 72,64% bij elkaar en was daarmee goed voor de dertiende positie.

Drie weken kampioenschap
Het Europees kampioenschap in Pilisjászfalu, in de omgeving van Boedapest, was afgelopen week het strijdveld voor de Young Riders en de GP-U25-ruiters. De week daarvoor stond het kampioenschap in het teken van de Children en de Junioren. Komende week staat het evenement in dienst van de ponyruiters.

Uitslag kür op muziek Young Riders
Goud Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) - Greenpoint's Cupido (v. Johnson TN), 80.690%
Zilver Lia Welschof (Dui) - First Class 88 (v. Fuerst Romancier), 79.230%
Brons Marten Luiten (Winschoten) - Fynona (v. Ampere), 77.610%

13. Quinty Vossers (Doetinchem) - Hummer (v. Charmeur), 72.640%

Klik hier voor de uitslag.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 19 t/m 25 april 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 19 t/m 25 april 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 april 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 12 t/m 18 april 2021
  • Leren paardrijden: Rijkunstig gevoel
    Leren paardrijden: Rijkunstig gevoel