­ Groots paardenman Jaap Werners overleden - KNHS

Groots paardenman Jaap Werners overleden

Geplaatst op 19 februari 2020

Op 18 februari is prominent paardenman en zeer gewaardeerd bestuurder Jaap Werners overleden. Werners was actief op zeer veel fronten binnen de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en drager van de gouden speld en erelid. De laatste jaren deed Jaap Werners vanwege zijn gezondheid noodgedwongen een stap terug.

Binnen de KNHS was Jaap Werners van 2002 tot 2010 actief als bestuurslid en een groot deel van deze periode nam hij de rol van vice-voorzitter op zich. Werners was een van de voortrekkers in de periode van de fusie van vele hippische organisaties tot de huidige KNHS, hij vervulde deze belangrijke rol als voorzitter van de KNF, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs.

De interesses en werkvlakken van Jaap Werners binnen de KNHS en gehele paardensector waren zeer divers. Jaap Werners volgde vol belangstelling alle kampioenschappen, van klasse B tot en met Olympisch Spelen, iedereen kon op zijn aandacht rekenen. Ook op het gebied van paardenwelzijn en onderwijs stond Werners altijd klaar om zijn kennis en kunde aan te wenden. Hij was actief binnen de Sectorraad Paarden en vele jaren voorzitter van de Stichting ORUN, de organisatie die de hippische opleidingen toetst en de examens verzorgt.

Jaap Werners was eigenaar van Cavalcade, een bureau dat binnen de paardenwereld taxaties, aan- en verkoopbemiddeling en veilingen organiseerde. Ook buiten de KNHS was hij een veel gezien en zeer gewaardeerd paardenman. Als voorzitter van de KWPN-hengstenkeuringscommissie had hij binnen deze fokkerijorganisatie een zeer voorname rol. Als groot liefhebber van de draf- en rensport was hij meer aan het begin van zijn hippische loopbaan ook vele jaren actief binnen de NDR.

Dankzij zijn vele functie binnen de sport en fokkerij slaagde Werners er in deze werelden dichter bij elkaar te brengen. De KNHS en heel hippisch Nederland is Jaap Werners veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet en passie voor het paard. Hij was een verbinder en voorbeeld voor velen.

We denken aan hem terug als een zeer betrokken bestuurslid, dat samen met de andere bestuursleden aan de wieg heeft gestaan van de KNHS. Zijn passie voor en zijn grote kennis van de paardensport gecombineerd met zijn aimabele persoonlijkheid zorgden ervoor dat Jaap zeer geliefd was. Hij zal enorm gemist worden.

Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur, managementteam en medewerkers KNHS en bestuur stichting ORUN

 

 

 

Foto's Persburo Melissen

Ander Nieuws

  • Stagiair(e) gezocht op het NHC!
    Stagiair(e) gezocht op het NHC!
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 januari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 januari 2021
  • Leren paardrijden: Springoefeningen
    Leren paardrijden: Springoefeningen