­ Guusje ter Horst nieuwe voorzitter Sectorraad Paarden - KNHS

Guusje ter Horst nieuwe voorzitter Sectorraad Paarden

Geplaatst op 20 november 2020

Guusje ter Horst is vanaf 1 december de nieuwe voorzitter van de Sectorraad Paarden. Ter Horst is daarmee de opvolger van Jan Cees Vogelaar die deze functie vanaf januari 2017 bekleedde. De Sectorraad Paarden vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de hippische organisaties die actief zijn in de sport en fokkerij en daarnaast de ondernemers.

Guusje ter Horst vervulde vele jaren diverse bestuurlijke functies als Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, lid van de Eerste Kamer en als gemeenteraadslid, wethouder en burgemeester. Zij heeft een zeer sterk bestuurlijk netwerk. Momenteel is zij onder meer  directeur/eigenaar van Ter Horst Agency en mede-eigenaar van OnderstebovenAdvies, lid van de Raad van Commissarissen van Shell Nederland, lid  van de Raad van Toezicht Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van de Consumentenbond en vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen Woningstichting De Key. Twee van de genoemde toezichtsfuncties lopen eind dit jaar af.

Met Guusje ter Horst haalt de Sectorraad een zeer ervaren bestuurder binnen als voorzitter. Ter Horst zal per 1 december aan de slag gaan: “Als liefhebber van paarden gaat de paardensector mij aan het hart. Ik zet mij dan ook graag in om de belangen van alle betrokkenen te behartigen en kijk uit naar de samenwerking met de diverse aangesloten partijen.”

KNHS-voorzitter Cees Roozemond is zeer enthousiast over de benoeming van Ter Horst. “Ik ben verheugd dat iemand van dit kaliber bereid is om deze rol op zich te nemen. Daarmee worden de belangen van onze sector op een zeer professionele wijze behartigd. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de samenwerking.”
Ook KWPN-voorzitter Andries van Daalen toont zich namens het bestuur van de Sectorraad Paarden zeer verheugd over de toetreding van Guusje ter Horst, die als recreatief amazone bekend is met de paardensector.

Paardensector in Nederland
De paardensector is een sector van belang in Nederland. In Nederland volgen meer dan een miljoen mensen de paardensport en/of fokkerij, waarvan een half miljoen regelmatig zelf de sport beoefend. De paardensector is een florerende sector. Met een omzet van meer dan anderhalf miljard euro per jaar is de paardensport na voetbal de sport met de grootste economische waarde voor Nederland.
Vele tienduizenden mensen verdienen hun brood in de paardensector. Ieder 7e paard in Nederland levert een arbeidsplaats op. Ook in dat kader zijn we blij met bijna een half miljoen paarden in ons land.

De Sectorraad Paarden vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de hippische organisaties die actief zijn in de Sport, Fokkerij en de Ondernemers. Het bestuur van SRP bestaat uit vertegenwoordigers van deze dragende organisaties. Klik hier voor meer informatie over de SRP.

 

 

 

 

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag