­ Handige informatie over diergezondheidsverordening - KNHS

Handige informatie over diergezondheidsverordening

Geplaatst op 08 november 2020

Op 21 april 2021 treedt de nieuwe diergezondheidsverordening in werking. Vanaf die datum geldt er een registratieplicht voor paarden op grond van Europese regelgeving. De registratie dient te worden bijgehouden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De KNHS heeft al eerder informatie gepubliceerd over nieuwe diergezondheidsverordening en zal dat zeker de komende periode blijven doen. Op de website van de Sectorraad Paarden zijn ook al diverse links te vinden naar artikelen met informatie over de komende verordening en zijn antwoorden op veel gestelde vragen te vinden.
Kijk hier voor deze informatie.

Goed om te weten: Bij de registratie is het de verantwoordelijkheid van de houder van het paard (exploitant van het paard) dat in een nationale database aangegeven is welk dier het betreft en waar het dier zich bevindt. Het feitelijke registreren mag de houder van het paard ook uitbesteden, bijvoorbeeld aan de stalhouder. Een stalhouder kan dit als service gaan bieden richting zijn klanten.

Op dit moment is het inregelen van de database bij RVO in volle gang. Het ministerie zal binnenkort het communicatietraject inzetten en de Sectorraad Paarden en de dragende organisaties van de sectorraad zullen daarbij betrokken worden.

Lees ook: Bericht van SRP over Nieuwe Europese Diergezondheidsverordening 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start