­ Harrie Smolders aan de leiding bij NK springen - KNHS

Harrie Smolders aan de leiding bij NK springen

Geplaatst op 06 augustus 2020 in Springen

Vandaag is bij Equestrian Centre De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg het eerste onderdeel verreden van het NK voor de springruiters. Met een scherpe ronde reed Harrie Smolders Cas 2 naar de eerste plaats. Hij werd op de voet gevolgd door andere TeamNL toppers Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager.

Met een fantastische snelle ronde aan het einde van de rubriek reed Harrie Smolders zich met Cas 2 aan de top van het klassement op het NK voor Senioren. De hoge temperaturen konden de combinatie niet te deren en met een tijd van 66,94 seconden snoepte de voormalige nummer 1 van de wereld een dikke twee seconden van de tijd van Maikel van der Vleuten af. Van der Vleuten had al vroeg in de rubriek met Beauville Z een sterke, snelle ronde gesprongen in 68,99 seconden. Dat was niet genoeg voor de overwinning, Van der Vleuten moest genoegen nemen met de tweede plek. Voor de pauze was ook Marc Houtzager snel met Sterrehof's Dante. Direct na Maikel van der Vleuten trapte de ruiter uit Rouveen het gaspedaal flink in en finishte in 69,09 seconden, slechts een tiende langzamer dan Van der Vleuten. Na de eerste omloop in het kampioenschap neemt Houtzager de derde plek in achter Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten.

Harrie Smolders is blij met deze start op het NK. Deze topruiter van TeamNL maakte pas laat bekend dat hij op het NK van start zou gaan. Smolders: “Ik wist niet goed welke paarden ik zou rijden hier. Over beide paarden ben ik heel tevreden, Cas liep een hele fijn ronde en ook Dolinn deed het zeer goed. Met dat paard ben ik nog niet lang een combinatie, als het dan zo gaat dan kan ik niet anders dan tevreden zijn.” Met deze tweede troef Dolinn staat Smolders voorlopig zevende.

Het is warm deze dagen in De Peelbergen, maar door alle getroffen maatregelen is het goed te doen voor paarden en ruiters. Jur Vrieling, een andere aanwezige topruiter vertelt: “We kunnen de paarden losrijden in de binnenhallen en daar is het veel koeler dan buiten. De paarden zijn maar kort in de warmte en er zijn volop mogelijkheden om de paarden goed te koelen na het parcours.”

Morgen gaat het NK voor de senioren verder met een parcours over één manche direct op tijd. Zondag volgt de ontknoping in een wedstrijd over twee manches.

Uitslag NK Senioren eerste omloop
1. Harrie Smolders (Grobbendonk) - Cas 2 (v. Indoctro), 66,94 sec
2. Maikel van der Vleuten (Someren) - Beauville Z (v. Bustique), 68,99 sec
3. Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Dante (v. Canturano), 69,09 sec

Kijk hier voor alle startlijsten en uitslagen

Kijk hier voor de website van het NK

Kijk hier voor de livestream  

Lees hier meer over de eerste omlopen van het kampioenschap voor Children, Junioren en Young Riders.

Foto: Digishots 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 januari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 januari 2021
  • Leren paardrijden: Springoefeningen
    Leren paardrijden: Springoefeningen
  • Sportprogramma van The Dutch Masters gaat door in 2021
    Sportprogramma van The Dutch Masters gaat door in 2021