­ Imke Bartels ziet stijgende lijn bij ponycombinaties - KNHS

Imke Bartels ziet stijgende lijn bij ponycombinaties

Geplaatst op 25 juli 2020 in Dressuur & Para

In Geesteren is vandaag de tweede observatiewedstrijd verreden voor de ponycombinaties die aanspraak willen maken op een teamplaats bij het EK dressuur in augustus. Net als in de eerste observatie ging Lara van Nek met het oranje lint naar huis.

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels was tevreden over de verrichtingen die ze zag tijdens de door RV Sint Joris in Geesteren goed georganiseerde wedstrijd.
“Lara van Nek wist vorige keer al te winnen en reed ook nu weer een sterke constante proef. Ze heeft de laatste maand veel vooruitgang geboekt en weet de aanpassingen die in de training zijn gedaan, nu al te vertalen naar resultaat in de proef. Dat is knap dat haar dat zo snel lukt.” Lara realiseerde met Baumann’s Despino een score van 73,10%.

Net achter Lara kwam Sita Hopman met Brouwershaven Uthopia II tot een score van 72,62%. “De nummer twee is een relatieve nieuwkomer. In het verleden had zij nog wel eens last van wat spanning bij haar pony, maar dat is echt veel beter geworden. Sita traint sinds enige tijd bij Adelinde Cornelissen en dat zie je terug in de prestaties, het was een mooie constante proef”, vertelt Imke.
Ook de nummer drie Jill Bogers scoorde met First Hummer nog boven de 70% (71,19%).
Imke Schellekens vertelt enthousiast: “het was een mooie kopgroep die boven de 70% scoorde of daar dichtbij zat. Er werd sterk gereden, maar er is ook nog voldoende ruimte voor verbetering. Ik zie de combinaties iedere week beter worden, ze hebben echt een stijgende lijn te pakken.”

Het EK voor de pony’s is in de laatste week van het EK dressuur voor alle jeugdcategorieën  dat van 9 tot en met 30 augustus in Hongarije wordt verreden. Begin komende week zal het team bekend gemaakt worden dat bij de pony’s van start gaat.
De teams van de Children, Junioren, Young Riders en U25 werden al eerde bekend. Lees hier welke combinaties daarvoor geselecteerd zijn.

Foto RV Sint Joris 

Ander Nieuws

  • Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
    Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  • Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
    Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028