­ Jeanine Nieuwenhuis sluit af met weer een titel - KNHS

Jeanine Nieuwenhuis sluit af met weer een titel

Geplaatst op 18 september 2020

Jeanine Nieuwenhuis heeft haar succesvolle carrière bij de jeugd op het NK Dressuur afgesloten met de titel bij de U25. Deze titel pakte het KHNS Talent van het jaar 2019 voor het derde jaar op rij met haar imposante ruin TC Athene. “Winnen is gewoon nooit normaal. En het mooie is dat het nu steeds meer haalbaar is om bij de senioren in de Grand Prix verder te komen.”

Ondanks de vele titels die Nieuwenhuis in haar loopbaan bij de jeugd won, rollen de tranen over haar wangen. “Winnen is gewoon nooit normaal. Om zo mijn periode bij de jeugd af te sluiten is gewoon bijzonder. Ik reed in 2012 mijn eerste EK bij de junioren en als je ziet hoever ik nu gekomen ben, dan is dat gewoon een heel mooie droom. En het mooie is dat het nu steeds meer haalbaar is om bij de senioren in de Grand Prix verder te komen.” Waarom koos ze voor de U25 en niet voor het NK senioren? “Daar heb ik het met mijn trainer Tim Coomans over gehad. We wilden de periode bij de jeugd gewoon heel graag afsluiten. Goud is mooier dan een eventuele vijfde plaats bij de senioren. Op dit moment zeker. We hebben nog meer toekomstpaarden op stal staan en met TC Athene is het mogelijk om verder te komen bij de senioren. Dat is de droom. Met het team wat we om ons heen hebben gebouwd lijkt dat ook echt mogelijk.”

“Ik ben gewoon heel happy nu. Het was gewoon goed, denk ik. Gisteren had ik al een heel bijzonder gevoel, omdat alles een keer echt op zijn plek viel. We zijn al een tijdje bezig met puzzelen hoe de piaffe in de proef zo goed mogelijk te laten zijn. Dat lukte gisteren ook echt”, besluit Jeanine.

Nieuwenhuis is ongetwijfeld de meest succesvolle jeugdruiters uit de Nederlandse paardensport. Ze won zes gouden en negen zilveren medailles op Europese kampioenschappen en vele nationale titels bij de junioren, Young Riders en drie maal op rij de titel bij de U25.

Nieuwenhuis trainer en werkgever Tim Coomans is al jaren eigenaar van TC Athene en staat aan de basis van de vele successen. “Geweldig”, glundert Tim nadat hij Jeanine heeft gefeliciteerd. “Bij de jeugd zit het er nu op, maar we gaan nog even door. TC Athene is altijd een bijzonder paard geweest. Het is ook een van de weinige paarden die bij mij oud mag worden. Hij heeft zoveel gedaan en zoveel gepresteerd. Als jong paard beheerste Athene de piaffe al, maar in de proef was dat toch vaak moeilijk. Als ze ouder zijn leren ze toch nog bij. Nu pakt hij dat toch goed op. Jeanine heeft vanaf het begin een klik gehad met hem. Hij bloeit weer op, is scherp en fris en nu de piaffe goed gaat gaan we verder in de Grand Prix. Prachtig.”

Aan de klasse van Nieuwenhuis konden de nummers 2 en 3 van het NK dit keer niet tippen. In de eerste proef en de finale bleef de volgorde het zelfde, dus ook op het podium flankeerde Jasmien de Koeyer (zilver) en Febe van Zwambagt (brons) de amazone uit Serooskerke.

Uitslag NK Dressuur, U25
GOUD Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) - TC Athene (v.United),158.267 (77.350%/80.917%)
ZILVER Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) - Esperanza (v.Desperados), 149.131 (71.923%/77.208%)
BRONS Febe van Zwambagt (Bergharen) - Fyeo (v.United), 147.12 (71.453%/75.667%)

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

Ander Nieuws

  • TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
    TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
  • Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Snelle leerlingen bij KNHS-Hartog Trophy in Almelo
    Snelle leerlingen bij KNHS-Hartog Trophy in Almelo