­ Jeugd EK's Strzegom en Vilamoura afgelast - KNHS

Jeugd EK's Strzegom en Vilamoura afgelast

Geplaatst op 13 mei 2020 in Springen , Eventing , Dressuur & Para

De organisatie van het EK pony’s in het Poolse Strzegom deze zomer heeft bekend gemaakt dat het EK niet door zal gaan. Het EK pony’s in de disciplines dressuur, springen en eventing stond gepland van 15 tot en met 19 juli. Ook het EK springen voor Children, Junioren en Young Riders in Vilamoura (Por) een week later in juli gaat niet door.

De organisatie van het EK in Strzegom meldt dat met het oog op de gezondheid van alle betrokkenen en in het licht van de ‘fair play’ gedachte het evenement in juli niet gehouden kan worden. Er is gekeken naar de mogelijkheden van een andere datum, maar dat bleek niet haalbaar in de periode van de zomervakantie. Aan het EK pony’s mogen ruiters deelnemen tot en met het jaar waarin ze 16 worden.

De organisatie realiseert zich dat het EK voor vele ruiters, gezien hun leeftijd de laatste keer was dat ze aan een kampioenschap konden deelnemen. Als alternatief wil men nu in september of oktober de European Pony Masters organiseren. Een evenement waarbij individuele en landenwedstrijden op het programma zullen komen.

“Na al het werk wat al verzet is door het team van Strzegom is dit natuurlijk een enorme teleurstelling”, laat FEI Secretary General Sabrina Ibáñez weten. “Het is geweldig dat de organisatie met de creatieve oplossing komt om later in het jaar de European Pony Masters te organiseren.”
Meer zal bekend worden gemaakt als de situatie rond corona dit toelaat.

Vilamoura
Het EK Springen voor de jeugd in Portugal stond van 19 tot en met 26 juli op de kalender. De organisatie van dit Zuid-Europese evenement heeft bij de FEI aangegeven nu graag het EK in 2021 te organiseren. Ook hier kwamen bemoedigende en positieve woorden van Sabrina Ibáñez aan het adres van de organisatie. 

Foto: het medaille winnende ponyteam op het EK van 2019, foto Equigeniek

Bron: Strzegom Horse Trials

 

Ander Nieuws

  • Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard
    Maikel van der Vleuten derde in Grote Prijs Valkenswaard
  • Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
    Nederlandse dressuurjeugd oppermachtig bij CDI Exloo
  • Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo
    Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo