­ Jeugdrubrieken springen: ervaar het zelf! - KNHS

Jeugdrubrieken springen: ervaar het zelf!

Geplaatst op 28 augustus 2020 in Springen

Dit jaar zijn we gestart met een pilot jeugdrubrieken in het springen. In plaats van de reguliere rubrieken die op categorie van de pony worden uitgeschreven, worden er tijdens deze pilot rubrieken uitgeschreven op leeftijd van de ruiter. De komende tijd kun je kennismaken met jeugdrubrieken springen in Lichtenvoorde en Zeewolde op 13 september en in Aerdenhout op 20 september. Voor Zeewolde en Aerdenhout kun je je nog aanmelden via Mijn KNHS. In Lichtenvoorde zitten de jeugdrubrieken al vol. Wel ben je hier van harte welkom om een kijkje te komen nemen en zelf te zien wat een jeugdrubriek precies inhoudt.

Het doel van de jeugdrubrieken is het sporten met leeftijdsgenoten. In de jeugdrubrieken staat de leeftijd van het kind centraal en niet de grootte van de pony/het paard. Door hier in het sportaanbod rekening mee te houden en aan te sluiten bij de belevingswereld van een kind wordt de ontwikkeling meer bevorderd. Bovendien leidt dit tot meer sportplezier. Door de knip te maken tussen basisschool- en middelbare schoolleeftijd trekken kinderen op met leeftijdsgenootjes die over het algemeen in dezelfde fase van ontwikkeling zitten. Daarnaast zijn Jeugdrubrieken ook ideaal voor jeugdruiters die graag kennis willen maken met de springsport, maar de reguliere parcoursen (nog) te hoog vinden. Tijdens de jeugdrubrieken kunnen er namelijk al rubrieken worden uitgeschreven op een hoogte van 30 centimeter. Perfect om ervaring en vertrouwen op te doen in het springparcours. 

Wat verandert er?
In tegenstelling tot de bestaande rubrieken wordt het klassement straks niet meer per klasse en categorie opgemaakt, maar op hoogte van het parcours en per leeftijdsgroep.

De leeftijdsgroepen zien er als volgt uit:

Jeugd onder 9 = JO9 deelname mogelijk 7 en 8 jaar
Jeugd onder 12= JO12 deelname mogelijk 9 t/m 11 jaar
Jeugd onder 15= JO15 deelname mogelijk 12 t/m 14 jaar
Jeugd onder 19= JO19 deelname mogelijk 15 t/m 18 jaar

Klik hier voor meer informatie over de jeugdrubrieken springen

Je kunt je nog aanmelden voor de volgende jeugdrubrieken springen in september:

Datum

Wedstrijdplaats

Regio

Hier inschrijven

13-9-2020

Zeewolde

Gelderland

Inschrijven

20-9-2020

Aerdenhout

Noord-Holland

Inschrijven

Zelf een jeugdrubriek springen organiseren?
Organiseer je zelf wedstrijden en lijkt het je leuk om zelf een jeugdrubriek springen (dressuur of eventing) uit te schrijven? Neem dan contact op met de afdeling Wedstrijden van de KNHS per e-mail via wedstrijden@knhs.nl.

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF