­ Joyce Heuitink benoemd in FEI Para Equestrian Committee - KNHS

Joyce Heuitink benoemd in FEI Para Equestrian Committee

Geplaatst op 19 november 2020 in Dressuur & Para

Joyce Heuitink is tijdens een online FEI Board Meeting benoemd in het FEI Para Dressage Committee. Heuitink is in deze functie de opvolgster van internationaal jurylid Hanneke Gerritsen.

Ook de komende dagen komt het FEI bestuur ‘bijeen’ in diverse online vergaderingen. Aansluitend vindt volgende week de jaarlijkse FEI General Assembly met vertegenwoordigers van alle nationale bonden online plaats.

De benoeming van Joyce Heuitink is voor de periode tot en met 2024. Joyce Heuitink werd in 2013 benoemd als KNHS bondscoach Paradressuur en wist in die jaren haar TeamNL ruiters te begeleiden naar vele prachtige internationale medailles. Heuitink laat weten heel blij te zijn met haar benoeming. "Ik kijk er naar uit om de komende vier jaar te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de paradressuur op FEI niveau", vertelt ze.

Tijdens de vergadering werd ook de beslissing dat senioren dressuurruiters vanaf 1 januari 2021 verplicht altijd een veiligheidshelm moeten dragen bekrachtigd. Dit ondanks een door vele topruiters ondertekende petitie die kort voor de vergadering werd ingediend.

Kijk hier voor de Engelstalige notulen van de eerste vergaderdag.

Foto Hippofoto

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid