­ Kebie Raaijmakers Children-kampioene op NK Dressuur - KNHS

Kebie Raaijmakers Children-kampioene op NK Dressuur

Geplaatst op 18 september 2020 in Dressuur & Para

Kebie Raaijmakers is als Nederlands Kampioene Children gehuldigd op het NK Dressuur. Met haar E-pony Happy Feet legde ze de basis voor de titel op de eerste dag. Veerle van Hof won de finaleproef en eiste met Don Diablo het zilver voor zich op. Maura Knipscheer mocht zich als nummer drie opstellen.

“Ja, dit was denk ik wel een mooie revanche op mijn vierde plaats op het EK in Hongarije”, lacht kampioene Kebie Raaijmakers. Na de winst in het eerste onderdeel op donderdag maakte Raaijmakers het nog spannend in de finale. “Ik had een paar dure fouten. Bij het aangalopperen sprong Happy Feet overkruist aan en in de uitgestrekte galop sprong hij om in de andere galop. Ik dacht: ik ga mijn proef netjes afmaken en hopen op een score die goed genoeg is. Het was best spannend. Het heeft goed uitgepakt.”

De Nederlandse titel volgt na de Z1 titel op de KNHS- indoorkampioenschappen, het teamzilver op het EK Children in Hongarije en een vierde plaats individueel op het EK. “Beter kan eigenlijk niet”, lacht Kebie. “Ik wil nu nog een paar leuke wedstrijden bij de Children rijden en dan ga ik het bij de junioren proberen.”

De zilveren medaille ging naar Veerle van Hof met Don Diablo die op het EK ook deel uitmaakte van het gouden team. Maura Knipscheer en Amaretto, op het EK goed voor individueel brons, werd in de finale tweede achter Van Hof en eindigde in de NK-eindstand als derde.

Bondscoach Imke Schellekens-Bartels volgde de verrichtingen van de twaalf finalisten met interesse. “Vandaag zag je dat de paarden en pony’s al veel beter aan de hulpen stonden en het niet meer zo spannend vonden. Ik heb vandaag alleen maar blije gezichten gezien toen ze de ring uitkwamen. Dat was gisteren niet zo. Veel hadden ook nog nooit in zo’n indrukwekkend stadion gereden. Voor de top drie was het echt spannend. Gisteren stond Kebie dik op kop. Vandaag haalde ze acht procent minder dan normaal, door een paar grote fouten. Gelukkig haalde ze het net. Ze heeft een super mooi seizoen gehad. De resultaten van Veerle en Maura daar ben ik blij mee. Het was een intensief en kort seizoen en ik ben blij dat we het met zo’n mooi NK hebben kunnen afsluiten.”

Uitslag NK Dressuur Children
Goud Kebie Raaijmakers (Sint Michielsgestel) - Happy Feet (v.Tuschinski), 152.845 (80.400%/72.445%)
Zilver Veerle van Hof (Kerkrade) - Don Diablo (v.Westpoint), 152.762 (76.425%/76.5375%)
Brons Maura Knipscheer (Bergen NH) - Amaretto (v.Krack C), 152.203 (76.225%/75.778%)

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's Digishots

 

Ander Nieuws

  • TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
    TeamNL dressuur wint met overmacht de Nations Cup op CHIO Rotterdam
  • Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Baars, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam
    Winnende Dinja van Liere voert TeamNL dressuur aan in Nations Cup CHIO Rotterdam