­ Kevin Beerse derde in Grote Prijs CSI2* Peelbergen - KNHS

Kevin Beerse derde in Grote Prijs CSI2* Peelbergen

Geplaatst op 26 januari 2020 in Springen

In de barrage van de twee ster Grote Prijs in de Peelbergen regende het vanmiddag balken. Alleen Kevin Beerse hield met de fijn springende Gilona AO voor Nederland het hout boven. “Ik moest dusdanig doorgalopperen dat ik er traanogen van kreeg”, lacht de Friese ruiter.

“Het stond niet echt hoog, maar de toegestane tijd was in de basisomloop best krap en ik vond het constant tempo houden wat lastig. Je moest echt van A tot Z doorrijden. Gilona is nog relatief jong en heeft nog geen tonnen aan ervaring, maar ze pakte het goed op en ik kon ondanks mijn traanogen gelukkig de weg vinden.”

Rooskleurig
In de barrage van de ranking rubriek zag het er rooskleurig uit voor TeamNL. Maar liefst vijf van de tien ruiters sprongen onder de Nederlandse driekleur. Het bochtige slotstuk bleek echter niet eenvoudig foutloos te overbruggen en in gedegen pogingen om de winst bleven de balken keer op keer niet in de lepels.

Niet achterblijven
Beerse reed de eerste en enige foutloze rit voor het Nederlandse kamp. “Ik kon in de barrage mooi een galopsprong minder rijden in de eerste en laatste lijn. Iedereen koos de voorlangs optie, dus daar wilde ik ook niet achterblijven, maar dat was nog wel even spannend.” Het genomen risico betaalde zich uit in een mooie derde podiumplaats.

Hoge verwachtingen
Over de negenjarige merrie Gilona AO (v. Zavall VDL) heeft Beerse niets dan lof. “Ik ben super tevreden. Ik rijd dit paard nu een goed jaar en ben met haar begonnen in de klasse M. Ik heb hoge verwachtingen van dit paard. Ik denk bijvoorbeeld dat het in Mierlo op het NK straks een goede kanshebber is”, besluit de nummer drie.

Overige Nederlanders
Nederlanders die in de haast naar de finish een balk aan de benen kregen waren Remco Been met Holland vd Bisschop (v. Heartbreaker) en Mathijs van Asten met Yagudin (v. Berlin). Respectievelijk werden de heren met ieder vier strafpunten vijfde en zesde in het eindklassement. Met Good Morning B (v. Eldorado vd Zeshoek) werd  Patrick Lemmen  met evenveel strafpunten achtste. Ruben Romp verzamelde met Bugatti Go (v. Concorde) acht strafpunten en werd tiende.

De Grote Prijs werd gewonnen door de Duitser Tim Rieskamp -Goedeking met Querido 58. Ook de Britse Chloe Winchester bleef met Stenhage Tulip Tattoo nog voor Kevin Beerse. 

Klik hier voor de uitslag.

Foto Kevin Beerse met Gilona AO door Equitext

Ander Nieuws

  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • EHV-1 virus zorgt voor annulering concours Valencia
    EHV-1 virus zorgt voor annulering concours Valencia