­ Kijk 18 en 19 juli naar de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge - KNHS

Kijk 18 en 19 juli naar de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge

Geplaatst op 17 juli 2020 in Dressuur & Para

Komend weekend worden de 40 dressuurproeven van internationale Grand Prix combinaties deelnemend aan de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge voorzien van live commentaar door 5* Grand Prix juryleden Mariëtte Sanders - van Gansewinkel en Stephen Clarke uitgezonden. De live uitzending op 18 en 19 juli start om 19.00 uur en is gratis te zien op rotterdamhicksteadgpc.com en Horse & Country TV. Kijkers kunnen ook zelf mee jureren en hun punten realtime geven via de BlackHorse One Spectator Judging® app.

Op beide dagen presenteert de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge een interessante line up van 20 combinaties waarbij zeer ervaren ruiters en paarden maar ook aanstormend talent. Bij de ruiters zijn internationale toppers zoals Charlotte Dujardin (GB), Patrick van der Meer (NL), Dane Rawlins (IER), Jorinde Verwimp (BEL), Sune Hansen (DK) en Mikaela Soratie (FIN), maar ook U25 ruiters zoals Jeanine Nieuwenhuis (NL), Alex Baker (IER) en Ellie McCarthy (GB). Tussen de proeven door worden interviews met alle ruiters uitgezonden. Na afloop van de live uitzending is de Challenge en een programma met de highlights terug te zien op Horse & Country TV on demand. De live uitzending op 18 en 19 juli start om 19.00 uur en is gratis te zien op rotterdamhicksteadgpc.com en Horse & Country TV.

Charlotte Dujardin

Voor deze ene keer is het publiek welkom in de juryhokjes om mee te luisteren naar het live commentaar van Grand Prix juryleden Mariëtte Sanders en Stephen Clarke. De kijkers kunnen zelf de spanning verhogen door mee te jureren en hun punten te geven voor de prestaties van de ruiters via de Spectator Judging app. Kijkers kunnen de Spectator Judging App voor aanvang van de Challenge downloaden van Apple Store of Google Play.

Het initiatief is omarmd door zowel de ruiters als sponsoren. Zoals te horen is tijdens de interviews waren de ruiters bijzonder blij dat ze voor de Challenge hun witte rijbroeken en slipjassen weer aan mochten en een beetje van de wedstrijdspanning konden voelen. De Challenge is tegelijkertijd een mooie kans om te zien waar maanden lang trainen tijdens lockdown toe heeft geleid. Ook de sponsoren, waaronder titel sponsor Equine America en dagsponsoren Rotterdam Topsport en Le Mieux waren verheugd om weer in de gelegenheid te zijn hun producten en diensten te tonen aan het hippische publiek, dat ook zij hebben moeten missen doordat veel hippische topsportevenementen gecanceld zijn vanwege de Corona-situatie.

Bekijk hier de video.

Klik hier voor de startlijst.

Bron persbericht

Ander Nieuws

  • Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
    Alex van Silfhout ziet potentie bij KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Vragender
  • Verslag dressuurforum 27 februari 2023
    Verslag dressuurforum 27 februari 2023
  • Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch
    Dinja van Liere tweede in wereldbekerwedstrijd Den Bosch