­ KNHS adviseert wedstrijdorganisaties zondag wedstrijden af te gelasten ivm storm - KNHS

KNHS adviseert wedstrijdorganisaties zondag wedstrijden af te gelasten ivm storm

Geplaatst op 08 februari 2020 in Dressuur & Para , Springen , Mennen & para

In verband met de voorspelde storm aanstaande zondag en door het KNMI afgegeven code oranje, adviseert de KNHS wedstrijdorganisaties om aanstaande zondag wedstrijden niet door te laten gaan.

De wedstrijdafdrachten van geannuleerde wedstrijden worden niet in rekening gebracht of gecrediteerd door de KNHS. Deze regeling voor wedstrijdorganisaties geldt zolang KNMI code oranje of rood afgeeft.

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten zondag "zeer alert te zijn op de gevaarlijke rijomstandigheden op de weg" en de weersverwachtingen en de verkeersinformatie nauwlettend in de gaten te houden. Vooral auto's met een caravan, een vouwwagen, een aanhanger of een lege truck krijgen het nadrukkelijke advies om zondag niet de weg op te gaan.

Voor wedstrijdorganisaties adviseert de KNHS gedurende code oranje en rood de veiligheid van paarden en ruiters voorop te stellen bij de besluitvorming over het laten doorgaan van wedstrijden en coulant om te gaan met inschrijfgelden van deelnemers die zich afmelden. Samen willen we onnodige risico’s voorkomen en veiligheid voorop stellen.

Bron: KNMI en Rijkswaterstaat

Foto: Arnd.nl

 

Ander Nieuws

  • KNHS Talententeam online bijeen
    KNHS Talententeam online bijeen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 januari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 januari 2021
  • Marc Houtzager: 'voorbereiding op Tokio staat onder druk'
    Marc Houtzager: 'voorbereiding op Tokio staat onder druk'