­ KNHS beperkt alle paardensport wedstrijdactiviteiten in Nederland - KNHS

KNHS beperkt alle paardensport wedstrijdactiviteiten in Nederland

Geplaatst op 12 maart 2020

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHS gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHS vraagt alle wedstrijdorganisaties alle wedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart. Dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities. De KNHS brengt t/m 31 maart geen wedstrijdafdrachten in rekening voor afgelaste wedstrijden.

De KNHS annuleert ook alle KNHS-evenementen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Ook bijeenkomsten met minder dan 100 personen. De KNHS wil bijdragen aan het indammen van het coronavirus en verdere verspreiding van het virus voorkomen.

KNHS Indoorkampioenschap Springen
Het KNHS Indoorkampioenschap Springen op 20, 21, 27 en 28 maart vervalt. Het kampioenschap vindt ook geen doorgang op een andere datum. We zijn ons ervan bewust dat we hiermee veel ruiters en hun fans teleurstellen, maar we stellen de gezondheid van onze ruiters en bezoekers voorop.

Finale KNHS FNRS Springcompetitie
De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie op 22 maart op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gaat niet door. De finale vindt ook geen doorgang op een andere datum.

KNHS College Tours
De geplande KNHS College Tours tot en met 31 maart worden geannuleerd. Per KNHS College Tour wordt gekeken of er een andere datum gevonden kan worden. Deelnemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Mochten er KNHS College Tours definitief worden geannuleerd of kan je niet op de nieuwe datum, dan ontvangen deelnemers het inschrijfgeld retour.

Opleidingen en cursussen
Per opleiding of cursus zal gekeken worden of er wel of niet doorgang zal plaatsvinden. Deelnemers krijgen via hun docent of persoonlijk bericht of de opleiding of cursus verplaatst kan worden of definitief niet doorgaat.

De KNHS zal de nadere berichtgeving omtrent het coronavirus nauwgezet blijven volgen en via dit bericht op onze website iedereen op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen. Mocht de overheid of NOC*NSF verdere maatregelen treffen die ook van invloed zijn op de paardensport dan zullen wij deze direct doorvoeren en daarover via deze website communiceren.

Laten we hopen dat het aantal besmettingen door alle maatregelen snel afneemt zodat we snel weer volop kunnen genieten van onze prachtige sport.

Ander Nieuws

  • KNHS zoekt nieuwe voorzitter Springforum
    KNHS zoekt nieuwe voorzitter Springforum
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • KNHS Springabonnement positief ontvangen
    KNHS Springabonnement positief ontvangen