­ KNHS College Tour: Welzijn, Training en Wetenschap, een nieuw normaal in de paardensport? - KNHS

KNHS College Tour: Welzijn, Training en Wetenschap, een nieuw normaal in de paardensport?

Geplaatst op 12 november 2020

Op 25 november staat er weer een online KNHS College Tour gepland. Vanwege de extra coronamaatregelen, is het helaas niet mogelijk om deelnemers aan de KNHS College Tours naar Ermelo te laten komen. Deze avond staat Welzijn, Training en Wetenschap centraal. De paardensport staat voor de enorme uitdaging zichzelf opnieuw uit te vinden. Het maatschappelijk draagvlak voor het rijden op onze prachtige dieren brokkelt af. Terecht of niet, een kritische samenleving vraagt om ethische grenzen. Is het tijd voor een nieuw normaal in de paardensport?

Barabara Koot, Grand Prix ruiter, trainer, mental-coach en Anne Muller, bewegingsspecialist, instructeur en auteur, staan op deze avond niet voor ‘eigen winkel’ maar voor het project WOW, Werken aan Optimaal paard Welzijn. WOW is een Nederlands non-profit initiatief en heeft ten doel wetenschappelijke inzichten te vertalen in praktische leermiddelen en bruikbare tools. WOW won in 2019 de prestigieuze ISES poster Award (International Society for Equitation Science) en de VHL Green Equine Innovation Award 2019.   

Samen zetten Barbara en Anne ons aan het denken: ‘Wat kunnen we zelf; ruiters, trainers, instructeurs en officials, doen om het imago en de toekomst van de sport voor volgende generaties veilig te stellen?’

Voor het antwoord op die vraag werken Barbara en Anne graag nauw samen met de wetenschappers van ISES. In het bijzonder met ‘onze’ Machteld van Dierendonck, klinisch etholoog (paarden gedrags-wetenschapper) en een van de ISES grondleggers. ISES adviseert o.a. de FEI en meerdere nationale sportfederaties. Het is niet zo dat alleen in Nederland de paardensport onder een vergrootglas ligt. Wel is het zo dat wat er in Nederland gebeurt, of juist niet, internationaal veel aandacht trekt.   

De ISES wetenschappers (ongeveer 120 academici) hebben met 10 richtlijnen, op basis van jarenlang robuust wetenschappelijk onderzoek, antwoord kunnen geven op de vraag hoe we, onder voorwaarden, ieder op zijn of haar eigen manier, ‘stress-arm’ kunnen presteren of recreatief genieten.

Er zijn veel wegen naar Rome. Welke daarvan zijn er oké? Om uit te vinden of jouw aanpak, een advies van een vriend, een methode van een instructeur of trainer, eerlijk én duurzaam is, gaan we je, samen met een 5-tal demo ruiters, een aantal vragen voorleggen. Wanneer je de vragen naar tevredenheid kunt beantwoorden weet jij dat jij binnen de nieuwste wetenschappelijke richtlijnen voor welzijn werkt. Goed voor je paard en goed voor jou!

Ben je verhinderd op 25 november? Geen probleem, de livestream is twee weken beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour thuis vanuit je luie stoel.

Informatie
Datum: 25 november
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! Deelnemen doe je thuis via livestream.
Tijd: 19:00 – 21.30 uur
De prijs voor leden is €20,-
De prijs voor niet-leden is €30,- (Voor €25,75 ben je een heel jaar lid van de KNHS en kun je profiteren van heel veel voordeel. Klik hier voor meer info)
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

 

Aanmelden via Mijn KNHS 

 

www.equitationscience.com: officiële website International Sociëty for Equitation Science

www.paardwelzijn.nl: WOW gratis poster, lesmaterialen en leermiddelen voor lesgevers en meer.

Aanmelden
De KNHS College Tour ‘Welzijn, Training en Wetenschap' met Barbara Koot en Anne Muller wordt op 25 november uitgezonden op Live-Sport.tv. Voer de volgende stappen uit om te kijken:

 1. Ga naar Mijn KNHS en meld je aan.
  Je ontvangt een e-mail van Live-Sport.tv met de vraag om je account te bevestigen.
  3. Klik op de link en maak een wachtwoord aan
  4. Ga op 25 november naar www.live-sport.tv, klik op KNHS College Tour en kijk live!

Krijg je de bevestigingsmail binnen enkele dagen niet binnen? Neem dan contact op met Live-Sport.tv via onderstaande kanalen.

Email:             support@live-sport.tv
WhatsApp:     +31 6 40 73 63 76


Meer over de KNHS College Tour
Als je paardrijdt, dan ben je nooit uitgeleerd. Je kunt altijd beter leren rijden, maar je kunt je zelf ook op andere vlakken ontwikkelen. Bijvoorbeeld via de 'KNHS College Tour'. Een KNHS College Tour is een cursus van één of meerdere dagen waarin je meer leert over een specifiek onderwerp. Voor sommige colleges kan je als instructeur of jurylid zelfs theoriepunten voor je licentie verdienen.

 

 

 

Ander Nieuws

 • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
 • Kom je werken bij de KNHS?
  Kom je werken bij de KNHS?
 • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
  Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag