­ KNHS Cursus Mentale Training met Sanne Beijerman - KNHS

KNHS Cursus Mentale Training met Sanne Beijerman

Geplaatst op 17 februari 2020

Wil je met meer plezier de wedstrijdring in rijden? Wil je het beste uit jezelf en uit je paard halen? Wil je beter kunnen focussen en negatieve gedachtes uitschakelen? Dan is de cursus Mentale training wat voor jou! Op 14 april begint weer een nieuwe cursus. Sportpsychologe Sanne Beijerman verzorgt de cursus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Mentale training gaat over hoe je mentale vaardigheden kunt ontwikkelen en toepassen om een goede prestatie neer te zetten. Het doel van de cursus is om het spanningsniveau van jezelf en je paard te herkennen en dat te optimaliseren. Je leert om negatieve gedachten onder controle te houden, welke ontspanningstechnieken er zijn, hoe je realistische doelen stelt en je krijgt tips om je concentratie te bewaren. Ook de juiste voorbereiding op een wedstrijd wordt uitvoerig behandeld.

Programma
De cursus bestaat uit vijf lesavonden. De vierde avond is een praktijkavond. Gedurende de training word je begeleid met tips en adviezen door Sanne. Hierdoor wordt duidelijk aan welke onderdelen je kunt werken om tot nog betere resultaten te komen.

De cursus is op de volgende avonden:

 • Dinsdagavond 14 april 2020
 • Dinsdagavond 28 april 2020
 • Dinsdagavond 19 mei 2020
 • Dinsdagavond 26 mei 2020 (praktijk)
 • Dinsdagavond 9 juni 2020

Iedere avond begint in 19.30 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Deelname kost € 425,- per persoon, inclusief BTW en consumpties. Instructeurs met een licentie krijgen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie.

Deelnemers die minimaal 4 avonden aanwezig zijn geweest ontvangen een getuigschrift als bewijs van deelname. De factuur wordt verstuurd na definitieve bevestiging van de start cursus.


Klik hier om je in te schrijven

Over Sanne Beijerman
Sanne Beijerman is sportpsychologe, KNHS coach 5 en Grand-prix dressuuramazone. Als sportpsychologe is Sanne aangesloten bij de VSPN en geaccrediteerd om sporters mentaal te begeleiden tot Olympisch niveau. Zij is als docente werkzaam bij de Vrije Universiteit van Amsterdam voor de Postdoctorale Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog en heeft in Nederhorst den Berg haar eigen praktijk.

Foto: Equineshot

Categorie: mentale training

Ander Nieuws

 • Twee nieuwe KNHS Talenten Trainings Centra toegevoegd in regio Noord
  Twee nieuwe KNHS Talenten Trainings Centra toegevoegd in regio Noord
 • KNHS lanceert paardrijden.nl
  KNHS lanceert paardrijden.nl
 • KNHS Cursus Mentale Training gaat online door *Filmpje*
  KNHS Cursus Mentale Training gaat online door *Filmpje*