­ KNHS en Hartog breiden partnership uit - KNHS

KNHS en Hartog breiden partnership uit

Geplaatst op 05 november 2020

De KNHS en Hartog breiden hun partnership verder uit. Hartog sponsort al sinds het ontstaan van de KNHS in 2002 de KNHS-Hartog Trophy. Door de jaren heen is deze competitie uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde en populaire rijstijlcompetitie voor pony’s in de discipline springen. Deze competitie wordt vanaf 2021 ook georganiseerd voor Children, Junioren en Young Riders. Daarmee wordt de wedstrijdserie voor al deze jeugdcategorieën een prachtige springplank naar de topsportcompetitie voor de jeugd en daarmee het internationale niveau.

Vandaag ondertekenden Roel Boersma, Commercial Manager van Hartog, en Esther Hendriksen, Hoofd Communicatie, Marketing, Sponsoring & Events van de KNHS, het vernieuwde sponsorcontract dat Hartog de komende drie jaar aan de jeugdcompetitie springen verbindt.

Esther Hendriksen is erg blij met de uitbreiding van de samenwerking: “Hartog is al vanaf het ontstaan
van de KNHS in 2002 een zeer gewaardeerde en trouwe sponsor van de KNHS. Met hun ondersteuning
zorgen zij er al jaren voor dat ponyruiters in Nederland op een juiste rijstijl technische wijze leren een
parcours te rijden. Het is erg waardevol voor de sport dat Hartog dit vanaf volgend jaar ook mogelijk maakt voor de Children, Junioren en Young Riders.”

Roel Boersma vult aan: “Wij richten ons met deze uitbreiding bewust op de jeugd en op de rijstijl. Door de technische basis bij de jonge ruiters centraal te stellen, leggen we de focus op goed paardrijden. Daar ligt de basis voor latere successen op hoger niveau. Hartog heeft al 70 jaar ervaring op het gebied van ruwvoer; wij weten dat je voor duurzaam succes een solide basis nodig hebt. Met deze competitie dragen we graag bij aan de talent ontwikkeling van de Nederlandse springsport. Vanaf 2021 zal dat zijn van de jongste ruitertjes tot en met de Young Riders.”

Bondscoach van de ponyruiters, Edwin Hoogenraad, was nauw betrokken bij de uitbreiding van de
competitie: “Als coach zie ik al jaren het positieve effect van de Hartog Trophy bij de ponyruiters. Samen
met Luc Steeghs, bondscoach van de Junioren en Young Riders en Roel Boersma hebben we gekeken
of we dit ook konden realiseren voor de oudere jeugd. Dat dit gelukt is vind ik een enorme aanwinst voor
de springsport. Het is mooie stimulans voor de ontwikkeling van de jeugd zowel in de breedte als in de
topsport.”

De huidige KNHS-Hartog Trophy is een rijstijlcompetitie voor ponyruiters die actief zijn in het Z-springen. Tijdens de competitiewedstrijden van de KNHS-Hartog Trophy worden de combinaties beoordeeld door topcoaches. De ruiters krijgen na afloop van hun rit direct praktische tips van de juryleden of coaches waarmee ze vervolgens thuis in hun training aan het werk kunnen. Vanaf volgend jaar wordt er maandelijks een KNHS-Hartog Trophy competitiewedstrijd georganiseerd voor alle jeugdcategorieën in de discipline springen. De competitie wordt afgesloten met een finale. Voor iedere leeftijdscategorie wordt een parcours op twee verschillende niveaus uitgeschreven (Lichte Tour en Zware Tour) waarbij het klassement in handicap per leeftijdsgroep wordt opgemaakt. Om deel te kunnen nemen moeten de combinaties startgerechtigd zijn in onderstaande klassen:

Young Riders: klasse Z/1.30m of ZZ/1.35m
Junioren klasse M/1.20m of Z/1.30m
Children klasse L/1.10m of M/1.20m
D-pony’s klasse Z/1.10m of ZZ/1.20m

 

Meer informatie over de competitie vind je hier.

 

Categorie: Sponsoring, Hartog Trophy, Samenwerking

Ander Nieuws

  • HORKA verlengt sponsoring KNHS
    HORKA verlengt sponsoring KNHS
  • Hartog KNHS-Talentendag bijzonder geslaagd met dank aan toptrainers
    Hartog KNHS-Talentendag bijzonder geslaagd met dank aan toptrainers
  • KNHS-Hartog Trophy weer van start
    KNHS-Hartog Trophy weer van start