­ KNHS lanceert paardrijden.nl - KNHS

KNHS lanceert paardrijden.nl

Geplaatst op 16 april 2020

Vandaag, 14 april, lanceert de KNHS een nieuw platform: paardrijden.nl. Op dit platform kun je een video van je thuis of op je stal opgenomen proef insturen om deze te laten beoordelen door officiële KNHS-juryleden. De KNHS heeft dit platform in drie weken tijd ontwikkeld en start als pilot gedurende de coronacrisis. De geldende maatregelen van de overheid zijn te allen tijde leidend.

Paardrijden.nl bestaat uit een website en een app. Via de app kunnen proeven worden ingestuurd tot en met M2 niveau. Adrianne van Waardenberg, manager wedstrijdsport bij de KNHS, vertelt: “Door de coronacrisis kunnen we voorlopig geen wedstrijden rijden, maar paarden moeten voor hun welzijn wel voldoende beweging krijgen. Om ruiters te kunnen blijven helpen met het rijden en trainen van paarden hebben we daarom paardrijden.nl ontwikkeld. Hierbij zijn de geldende maatregelen van de overheid leidend. We gaan vandaag live met het eerste gedeelte. De komende tijd blijven we het platform door ontwikkelen met trainingsmodules.”

Hoe werkt het?
Een proef insturen om te laten beoordelen werkt eenvoudig, maar je moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is deelname alleen mogelijk met een startpas en moet je in de video de datum van opname noemen en je paardenpaspoort laten zien. De proef moet uit het hoofd gereden worden omdat je niet met meer dan twee personen bij elkaar mag zijn. Hoe je kunt deelnemen wordt in drie stappen uitgelegd op paardrijden.nl of in de paardrijden.nl app.

 • Stap 1: schrijf je in via Mijn KNHS app
 • Stap 2: download de paardrijden.nl app*, neem alle voorwaarden goed door en maak een video van je proef
 • Stap 3: stuur je video via de paardrijden.nl app in

Je krijgt binnen drie werkdagen na sluiting van het online event de uitslag van de proef, door middel van een ingevuld protocol, te zien in Mijn KNHS onder uitslagen en mijn wedstrijdhistorie. Er kunnen winstpunten verdiend worden. Er wordt geen klassement opgemaakt.

Je kunt je proef ook Hors Concours insturen als je het platform wilt gebruiken voor oefendressuur. Een jurylid zal dan wel de proef beoordelen, maar er worden geen winstpunten toegekend. In Mijn KNHS is altijd terug te zien of winstpunten behaald zijn via paardrijden.nl (online event) of via een reguliere wedstrijd.

Trainingsadvies
Voor ruiters die graag deskundig advies willen over de training van hun paard of over hun rijtechniek kan er binnenkort gebruik worden gemaakt van de trainingsmodule op paardrijden.nl. Ruiters kunnen een onderdeel van hun training waar ze advies over willen hebben door middel van een video insturen en zij krijgen dan vervolgens advies van ten minste KNHS niveau 4 instructeurs of één van de KNHS bondscoaches.

Maatregelen RIVM
De KNHS biedt leden deze mogelijkheid om zolang de maatregelen van de Overheid gelden, binnen deze maatregelen, toch op een verantwoorde manier de training van paarden en ruiters thuis te ondersteunen. Het is van groot belang dat alle geldende regels van de Overheid te allen tijde worden nageleefd. Dat betekent dat er altijd 1,5 meter afstand van elkaar moet worden gehouden en dat men met niet meer dan 2 personen (ruiter en filmer) tegelijkertijd bij elkaar mag zijn en ook dan moet de 1,5 meter afstand aangehouden worden. Bij voorkeur is degene die filmt familie van de ruiter die gefilmd wordt. Houd rekening met de mogelijkheden van jouw stal, dit kan per stal verschillen.

 

Categorie: paardrijden, paardrijden.nl, online beoordeling, online proeven, trainingsadvies

Ander Nieuws

 • Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
  Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
 • Column Theo Fledderus - De KNHS is van ons allemaal
  Column Theo Fledderus - De KNHS is van ons allemaal
 • Uitbreiding Online Menproeven Beoordelen
  Uitbreiding Online Menproeven Beoordelen